DISTRIBUIȚI

În mai 2015, la Timişoara s-a deschis Muzeul Consumatorului Comunist, primul de acest tip din Europa de Est, locul în care se regăsesc sute de lucruri din perioada în care România era în regimul totalitar. Ovidiu Mihăiţă, fondatorul muzeului, pregăteşte o expoziţie scoasă din tipare, mai exact centrată pe urât. Este vorba despre „Worst 100 Romanian vinyl covers” ( n.r. „Cele mai urâte 100 de viniluri româneşti”). Evenimentul va avea loc duminică, 28 februarie, de la ora 13:00, la Scârţ – Loc lejer şi „Auăleu”.

Expoziția cuprinde atât coperte de albume editate înainte de 1989, cât și discuri post-decembriste, incluzând toate genurile muzicale existente pe piața muzicală românească, din anii 1960–1995.

Accesul la „Worst 100 Romanian vinyl covers”, care va putea fi admirată o lună, este gratuit şi muzeul acceptă donaţii de obiecte precum discuri cu coperţi urâte.

Ovidiu Mihăiţă este, de asemenea, fondatorul „Auăleu”, primul teatru independent din Timişoara.

Muzeul ocupă un spaţiu menit să reproducă o locuinţă asemănătoare celor în care îşi trăiau viaţa majoritatea familiilor în perioada regimului comunist. Camerele au mobilier şi obiecte specifice perioadei menţionate. Toate lucrurile din Muzeul Consumatorului Comunist pot fi atinse şi chiar cumpărate de vizitatori.

„Nu este o idee, ci o necesitate. Orașul și România are nevoie de locuri din astea, nu neapărat muzee ale comunismului, dar muzee în general”, transmitea fondatorul Ovidiu Mihăiţă.

Muzeul Consumatorului Comunist nu este finanțat din bugetul de stat și poate fi vizitat gratuit.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ