DISTRIBUIȚI

Liga 2 va avea un format cu tur și play-off și play-out, după o consultare a FRF cu cluburile. Cinci echipe, între care și Ripensia, au votat pentru sezon cu format clasic, tur-retur. Dumitru Mihu nu critică însă varianta aleasă. Cât despre lot, deocamdată unul deloc grozav pe hârtie, conducătorul spune că este încă în formare.

Ripensia a votat pentru format clasic, la fel ca Rapid, Farul, Viitorul Pandurii și Pandurii. Președintele Mihu lasă să se înțeleagă că nu e deranjat nici de varianta aleasă nu îl deranjează, întrucât preconizează o escaladare a pandemiei. ”Propunerea noastră a fost să avem un campionat cu desfășurare normală. Condițiile sanitare din România, sigur, îngreunează foarte mult acest lucru. Formatul este un compromis între numărul de echipe existente în Liga 2 și timpul pe care îl avem la dispoziție pentru organizarea competiției. Să vedem. Să sperăm că lucrurile vor fi ok și în acest format să reușim să o ducem la capăt. După părerea mea, vor veni totuși vremuri grele. Există posibilitatea să avem sincope și chiar să ne blocăm la un moment dat”, a spus Mihu într-un interviu pentru Youtube-ul clubului.

Deocamdată, Ripensia nu a făcut o mare campanie de achiziții. Stephan Coulibaly nu va putea fi folosit prea curând, iar Nenad Lalic are probleme cu plămânii. Singurul apt acum de joc dintre transferați e Nemanja Sokovic. Au mai venit în teste jucători fără mare CV precum Loic Tenlep, Harald Fridrich sau Adrian Neacșu, dar și Mihai Ene, produs al Academiei Hagi, care nu a mai jucat de ceva vreme. În aceste condiții, deși s-a pregătit fără probleme, în amicalul cu ASU Poli, formație cu probleme mari create de cazurile de coronavirus, roș-galbenii au egalat abia pe final. Nu e neapărat un semnal bun pe finalul perioadei de pregătire.

Mihu a vorbit despre agresivitatea adversarului. lucrurile nu au stat însă așa doar cu ASU, deoarece la meciul cu Reșița, Chera i-a rupt ligamentele lui Benea, iar în partida cu alb-violeții nu s-a pus problema de accidentări. A fost însă un arbitraj foarte slab, cu toate că acum au fost arbitri de meserie, care a generat multe discuții pe teren din cauza deciziilor greșite. „Noi mai avem încă foarte mult de lucru. Lotul este încă în formare. Sunt jucători tineri. Poli a jucat în stilul ei caracteristic, un pic mai agresiv și jucătorii noștri nu sunt obișnuiți cu acest lucru deocamdată. Meciurile de verificare pe care le-am avut până acum au fost mai light. Un joc bun, am reușit să vedem la lucru câțiva jucători care au venit mai noi”, a mai spus Mihu.

LĂSAȚI UN MESAJ