DISTRIBUIȚI

Bolnavii de cancer care fac radioterapie la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara se vor muta din clădirea vechii Dermatologii, din zona Pieței 700. Primăria face demersurile pentru a cumpărat o clădire pe intrarea Doinei, în zona mică de blocuri din Piața Mărăști, pentru a muta bolnavii acolo.

Clădirea veche a Spitalului Municipal de pe strada Mărășești, ridicată de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, este aproape goală. Secția de Dermato-Venerologie, care mai funcționa acolo, a fost mutată în fosta clădire a Universității Tibiscus, în Complexul Studențesc. În schimb, bolnavii care fac Radioterapie au rămas în centrul orașului. Aceștia nu puteau fi mutați prea departe de Clinicile Noi, unde se află aparatele de radioterapie, deoarece după procedură, oamenii sunt slăbiți și se evită să fie deplasați pe distanțe lungi. Clădirea veche trebuia eliberată însă, pentru că acolo se va face un centru multicultural, care va presupune inclusiv mutarea Centrului Cultural Francez, respectiv a celui German, în edificiu. Soluția găsită este o clădire a STPT, de pe intrarea Doinei.

În proiectul de hotărâre de consiliu local votat marți de aleșii locali se arată soluția propusă de fostul manager al Spitalului Municipal, Olimpia Oprea, care este agreată și de actualul director, Daniel Malița. Clădirea STPT a fost evaluată la peste 6 milioane de lei. ”În bugetul aprobat prin HCL nr. 309/31.07.2020 la Program Dezvoltare 2020 – investiții, anexa 4, Cap.66.02.06 – Spitale – C Dotări Independente şi alte investiţii, lit.a Achiziţie construcții pentru spitalul Clinic Municipal de Urgență situate în Intr. Doinei nr. nr. 2, se regăsește suma aferentă achiziției imobilului, respectiv 2.558.500 lei pentru anul 2020 și suma de 2.558.500 lei credit de angajament (valorile includ TVA).Valoarea de piață a construcțiilor înscrise înscrise în CF nr.404092 Timișoara, nr. cad. 404092-C1, 404092- C2, situate în Timișoara, Intr. Doinei nr. 2 a fost stabilită prin raport de evaluare, întocmit întocmit de instituţia noastră prin SC Fidox S.R.L Brașov, la suma de 5.326.310,00 lei, fără TVA, respectiv 6.338.308,90 lei, inclusiv TVA”, se arată în proiectul de HCL.

În urma negocierilor, s-a ajuns la un preț mai mic, care va fi achitat în patru tranșe. ”Conform Procesului verbal nr. 5/22.07.2020, Comisia de negociere cu terţii a Consiliului Local al Municipiului Timişoara a negociat cumpărarea construcțiilor, situate în Timișoara , Intrarea Doinei nr. 2, înscrise în CF nr. 404092 Timișoara în vederea mutării Secției de Radioterapie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara din imobilul din str. Mărășești nr.5, la preţul 4.300.000 de lei, la care se adaugă TVA. Suma se va achita anul acesta și anul viitor, în patru tranșe egale, două în cursul anului 2020 și două în cursul anului 2021. Tot în conformitate cu Procesul verbal nr.5/22.07.2020, părțile au fost de acord cu vânzarea-cumpărarea clădiriilor la preţul de menționat mai sus, încheierea contractului fiind condiționată de radierea sarcinilor din CF”, se mai arată în proiect.

Până recent, în clădirea de pe intrarea Doinei învățau o parte dintre elevii de la Liceul Nikolau Lenau, în contextul lipsei spațiului și a lucrărilor la clădirea principală de pe strada Gheorghe Lazăr. Anterior, acolo a fost dispeceratul RATT, iar până acum 15 ani, sediul ACR.  Reamintim că Spitalul Clinic Municipal de Urgență este unul pavilionar, cu secțiile răspândite în zona centrală a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ