DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu anunță că primăria dorește să amenajeze bucată mai mică din cetatea Bastionului aflată în spatele blocului din Piața Mărăști. În locație se va amenaja o sală de expoziții, iar edilul spune că nu se se va renunța nici la actualele galerii de artă ale municipalității

Pentru acest lucru este nevoie de o hotărâre de consiliu local. ”Unitatea de implementare pentru proiecte de cultură a solicitat atribuirea funcționalității de spațiul expozițional în imobilul situat pe Calea Aradului, acea parte rămasă din Bastion. Recent a fost intabulat, este proprietatea primăriei și, prin urmare, se poate pune problema funcționalității sale. Suprafața construită la sol e de 232 mp. Imobilul fragment forticație se va transforma în spațiu expozițional printr-o hotărâre a consiliului local. Considerăm că Timișoara are nevoie de spații expoziționale, pentru că orașul are o bogată activitate în domeniul artelor plastice. Nu primăria se va implica în utilizarea lui, ci Asociația Artiștilor Plastici va fi mandatată să organizeze expoziții permanente”, a spus Robu.

Robu spune că noua locație nu va înlocui galeriile de artă, precum Galeria Helios din centru. Edilul spune că municipalitate dorește să poată investi și în aceste galerii. ”Vrem să le amenajăm, trebuie să rezolvăm lucrurile și din punct de vedere legal vizazi de Galeriile Helios, tocmai pentru a le face să arate așa cum trebuie să arate niște galerii în zona 0 a Timișoarei. Pe formula actuală nu se poate face nimic, pentru că nu putem cheltui. Avem o formulare discutată cu Asociația Artiștilor Plastici și vom face tot ce trebuie pentru a ridica aceste galerii la cu totul alt standard”, a precizat Robu.

foto: timpolis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ