DISTRIBUIȚI

Astăzi de la ora 16, Consiliul Local Timișoara, care este și Adunarea Generală a a Acționarilor pentru toate societățile municipale timișorene, ar fi trebuit să se reunească la Filarmonica Timișoara, pentru a vota dizolvarea consiliul de administrație al SC Piețe SA. Cu Nasleu demis, municipalitatea a anulat totul, iar președintele PSD Timiș îi critică dur pentru asta!

Practic, săptămâna trecută, la ședința de plen extraordinară din luna februarie, aleșii locali au stabilit să voteze astăzi, înainte ședinței ordinare de plen, care este la ora 17, să demită consiliul de administrație al SC Piețe SA. ”Soluția” fusese găsită pentru a-l demite automat pe directorul Ionuț Nasleu, apropait al fostului primar Nicolae Robu. Fritz i-a mai cerut demisia și după ce a fost învestit în funcție, pentru ca ulterior, să pară că au conlucrat pentru perioada în care s-a interzis funcționarea piețelor în spații închise. După ce Piața de flori din Piața 700 a luat foc, Fritz i-a cerut din nou demisia lui Nasleu. Directorul a dat concurs pentru post, astfel că doar consiliul de administrație îl putea demite. De teamă că acest lucru nu se va vota, consilierii loclai voiau săd emită tot CA-ul. Dar arți, CA-ul l-a demis pe Nasleu!

Teoretic, ședința de AGA ar fi urmat să se desfășoare, dar municipalitatea a anulat-o! Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, spune că totul e un joc politic. ”Nicio săptămână nu a ținut «curajul» administrației Fritz de a începe curățenia generală și depolitizarea în societățile comerciale aflate în subordinea municipalității.Astăzi, ar fi trebuit să aibă loc, la ora 16:00, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la Piețe S.A. pentru demiterea întregului Consiliu de Administrație, pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță asumate prin mandat. Cu numai 2 ore înaintea ședinței, consilierii locali au fost anuntați că ședința se anulează, fapt care dovedește totalul dezinteres față de situația reală de la această firmă, cu pierderi economice și o inconștiență crasă a noilor administratori ai orașului în ceea ce privește guvernarea locală. Niciodată, în istoria recentă a Primăriei Timișoara și a Consilului Local, nu s-a jucat alba-neagra cu ședințele AGA”, spune Simonis, într-un comunicat de presă.

Social-democrații sugerează că miza e să rămână în CA liberalii, de altfel, șase membri din șapte, inclusiv cu Nasleu! Ceilalți sunt Dan Sarmeș, Victor Ștefan, Flaviu Iepan, Luminița Napău și Mihaela Calescu , plus Narcis Bobic, membru Pro România. ”Ionuț Nasleu rămâne, astfel, în CA la Piețe S.A. A plecat doar din funcția de director, alături de alți colegi din PNL, cu sprijinul nemijlocit al primarului Dominic Fritz. Probabil că acesta a fost trocul politic dintre USR-PLUS și PNL: îndepărtarea omului lui Nicolae Robu de la conducerea societății în schimbul păstrării sinecurilor și indemnizațiilor pentru liberalii din Consiliul de Administrație! Ceea ce s-a întamplat astăzi, la Piețe S.A., domnule Fritz, nu este un pas spre «normalitate» ci o continuare a practicilor politicianiste netransparente, de culise, atât de blamate de domnul primar și de partidul său în campanie”, se mai arată în comunicatul semnat de Simonis.

De altfel, parlamentarul îl acuză pe primar, care astăzi este plecat din nou la București, că este prizonierul grupurilor de interese. ”Ați ratat, astăzi, o șansă importantă, domnule primar, de a arăta că doriți într-adevăr o altfel de administrație locală și ați arătat că sunteți prizonierul intereselor de grup ale colegilor de coaliție. Somn ușor, Dominic Fritz!”, mai spune Simonis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ