DISTRIBUIȚI

Ei bine, dacă în tradiția creștină ortodoxă, după trei zile și un mort se îngroapă, Primăria Municiiului Timișoara comunică lucrurile tot mai defazat. Luni, 25 ianuarie, autoritățile au trimis o informare despre o dezbatere publică pe teme de învățământ, care a avut loc la data de 20 ianuarie.

Tema dezbaterii de săptămâna trecută au reprezentat-o planurile-cadru pentru învățământul liceal și profesional, care vor intra în vigoare gradual, începând cu generația ce intră în clasa a IX-a în anul școlar 2021-2022. Dezbaterea a fost organizată de Grupul de Lucru pentru Educație constituit la nivelul județului Timiș  (o inițiativă a platformei AnticovidTm). În 20 ianuarie s-au dezbătut, online, planurile-cadru pentru învățământul liceal, filiera teoretică, profilurile real și umanist, dar și filiera vocațională. Au participat participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor, reprezentanți ai sindicatelor școlare, ai mediului privat, profesori, dar și părinți.

La dezbatere s-a vorbit despre faptul că elevul nu dobândește competențe care să se potrivească cu finalitatea educațională. Practic, atât pentru absolvenții de clasa a X-a, dar și a XII-a, se omit o serie de competențe-cheie. Accentul a căzut pe importanța transdisciplinarității. S-a ridicat problema faptului că orele de sport și te Tehnologia Infomație sunt prea puține în condițiile obezității din rândul tinerilor, dar și a necesitășii dobândiri de competenșe digitale.

Miercuri, 27 ianaurie, de la ora 18, va avea loc o nouă dezbatere similară, de data aceasta despre planurile-cadru pentru învățământul tehnologic și profesional. Cei interesați se pot înscrie aici.  Propuneri de îmbunătățire din partea tuturor factorilor interesați, pot fi trimise la adresa de email planuri_cadru@rocnee.eu, până la data 31.01.2021. 

LĂSAȚI UN MESAJ