DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara vinde o cantitate de masă lemnoasă, care provin din fondul forestier pe care îl deține la Ocolul Silvic Ana Lugojana. Consilierii locali au votat prețurile de vânzare cu care se va comercializa masa lemnoasă fasonată.

Conform legii, volumul de masă lemnoasă recoltată de pe fondul forestier, proprietate a unei unități administrativ-teritoriale este propus de ocolurile silvice, iar hotărârea de valorificare a masei lemnoase o iau consiliile locale. În acest sens, Primăria Timișoara dispune de 58 mc de masă lemnoasă fasonată, din care 7 mc de lemn subțire și 51 mc de lemn de foc. Cel subțire costă 180 de lei pe metru cub, iar cel de foc, 160 de lei pe metru cub. În total, conform proiectului de hotărâre de consiliu local,autoritățile locale ar obține 9420 de lei, cu 4026 de lei profit.

Lemnul provine de la Sacu, comuna Caraș-Severin, dar și din două locații ce aparține de comuna Criciova, din județul Timiș. Proiectul a trecut la vot. Consilierul local independent Adrian Orza nu a votat proiectul, întrucât a spus că i se pare mai oportun să se dea lemnul la săraci, nu să fie vândut.

LĂSAȚI UN MESAJ