DISTRIBUIȚI

Timișoara așteaptă un stadion nou și o sală polivalentă de mare capacitate. Până atunci, autoritățile locale promit o bază sportivă de tip 1, cu un teren mare, sintetic, și unul mai mic. Nicolae Robu spune că și baza de la Timișoara e pe lista de investiții.

Sâmbătă, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice a anunțat pe pagina oficială de Facebook că are pe listă două baze identice, la Târgu Jiu și Blaj, în baza unor protocoale cu universitățile din cele două orașe. Luni, primarul Robu spune că pe listă e și baza identică din Timișoara. ”VESTE BUNĂ, PENTRU POSTPANDEMIE! DAR BUNĂ, TONICĂ PENTRU SUFLETELE NOASTRE ȘI ACUM! În urma demersurilor noastre, Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, liberalul Ion Ștefan, a aprobat introducerea la finanțare a obiectivului «Bază sportivă TIP 1», propus de Primăria Timișoara a fi realizat pe str. Costică Rădulescu nr. 6, Timișoara. Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții și apoi predată la cheie Primăriei Timișoara”, a anunțat Nicolae Robu.

La bază sportivă va exista un teren de fotbal de mari dimensiuni, sintetic, plus un teren mai mic, pentru baschet, handbal sau minifotbal. Nu vor fi tribune, așadar, vorbim de o bază pentru agrement sau antrenamente. Vor exista însă vestiare, precum și o parcare. În acest an, Nicolae Robu a mai vorbit despre această bază, despre care spune că prima dată i-a povestit Gheorghe Popescu. Trebuie spus că în MLPDAP este secretar de stat liberalul Cătălin Iapă, fostul consilier personal al primarului Timișoarei.

Baza sportivă va fi investiția CNI, pe terenul primăriei, iar autoritățile locale vor prii investiția la cheie. Deocamdată, costurile totale nu se cunosc. ”Nu se știe în această etapă cât va costa. Când se va aproba studiul de fezabilitate, se va ști prețul-plafon, dar cel real se va cunoaște după licitația de execuție”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara. Aproape de baza sportivă, CNI va ridica noul stadion, pe locul celui vechi, dar și sala polivalentă de 16.000 de locuri. Pentru cele două proiecte se elaborează studiile de fezabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ