DISTRIBUIȚI

Pentru ca s-a coalizat alături de lugojeanul Raul Ambruș, previzibil, primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a fost destituit de la conducerea filialei municipale. Conducerea tot mai contestată a PNL Timiș spune că organizează alegeri în al doilea oraș din județ chiar de Ziua Timișoarei, dar, în mod hilar, nu se știe nici cien vor fi candidații, da rnici votanți, având în vedere cum „editează” Groza și Nica listele de electori.

Buciu a declarat, din cauza circului de la alegerile pentru Timișoara, că nu organizează alageri la Lugoj. previzibil, a fost demis. ”Am fost demis. Astăzi, Nica și Groza, au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj. Au desființat singurul Birou politic al PNL Lugoj care a reușit să readucă PNL în fruntea administrației lugojene după mai bine de 100 de ani. Le mulțumim colegilor din PNL Lugoj care ne-au ales, în mod democratic. Le mulțumim lugojenilor care ne-au acordat încrederea într-un moment extrem de dificil pentru Lugoj. Nu vă vom dezamăgi! Chiar dacă începutul este mai greu, știm ce avem de făcut și ne vom duce la bun sfârșit toate promisiunile făcute. Scopul nostru rămâne acela de a face administrație. Avem o echipă care își dorește exclusiv asta. PNL Timiș a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră. Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează. Rămânem dedicați administrației locale dar și adevărați liberali. Știm ce valori avem de apărat. Și le vom apăra lucrând necontenit pentru cei care ne-au acordat încrederea în mod democratic. Timpul a fost întotdeauna de partea politicienilor care au respectat cetățenii”, a anunțat Claudiu Buciu.

Partidul, adică Alin Nica, Dănuț Groza și sfătuitorul Bogdan Ghelbere, spun că decizia lui Buciu ar fi blocat alegerile la județ pentru Timiș și din acest motiv l-au demis. ”BPJ interimar al PNL Timiș a decis, în cadrul ședinței din această seară, organizarea ședinței Comitetului de Coordonare Local al PNL Lugoj, în data de 3 august 2021. Decizia a fost luată ca urmare a neorganizării acestei adunări generale de alegeri de către BPL PNL Lugoj până la această dată. Odată cu adoptarea acestei decizii, BPL PNL Lugoj și-a încetat activitatea, de organizarea alegerilor de la Lugoj urmând să se ocupe Secretariatul General al PNL Timiș. Decizia de a nu organiza alegerile la Lugoj de către fostul birou de conducere al organizației din Lugoj pune în pericol prezența cu delegați a Timișului la congresul PNL din 25 septembrie, fapt de neacceptat pentru organizația județeană. Până acum, au avut loc ședințe de alegeri în 91 din totalul de 99 de organizații PNL din județul Timiș”, au anunțat cei de la PNL pe pagina lor de Facebook, unde au primit în principal, critici.

Așadar, de Ziua Timișoarei se alege șefimea liberalilor lugojeni. Cine sunt candidații, nu s-a comunicat însă oficial! Dar la cât de mult s-au depășit limitele ridicolului în PNL recent, aceste detalii par dea minore. Sâmbătă vor fi alegerile la Timișoara, iar conform conducerii, Raul Ambruș e tot suspendat, deci nu are drept de vot. Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL nu s-a pronunțat încă dacă Biroul Politic creat de Nica este sanu statutar. același birou a declarat invalide alegerile din 3 iulie, unde, după ce Nica a cerut lumii să părăsească sala, mulți au rămas și au votat majoritar cu Ambruș. De altfel, astăzi președintele Ludovic Orban a declarat că se întâmplă la Timiș sunt ”epurări staliniste”. Curtea de Onoare și Arbitraj e condusă de Daniel Buda, apropiat al lui Florin Cîțu.

Un alt aspect interesant este că susșinătoarea ferventă a lui Cîțu, senatoarea Alina Gorghiu era foarte bună prietena cu Claudiu Buciu. De atfel, ea plănuia să-și deschidă un cabinet parlamentar la Lugoj. Acum, cei doi prieteni sunt în tabere adverse!

Altfel, alegerile în județe în PNL trebuie să fie gata la 10 august!

LĂSAȚI UN MESAJ