DISTRIBUIȚI

PRO România și-a depus miercuri candidaturile pentru alegerile parlamentare, după absorbția ALDE. Adrian Pau și Nicolae Birău deschis listele, iar în contextul dispariției, practic, a celor de la ALDE, cei de la PRO nu exclud să dispară și ei dacă nu fac pragul electoral! Tut Bojin nu a fost și el ”absorbit” în Timiș, dar partidul spune că i-a ofertat pe Călin Dobra și Sorin Ionescu.

Nicolae Birău, primarul reales din Variaș, deschide lista pentru Senat. Birău spune că dacă va obține locul în Parlament, va renunța la funcția de primar. ”Îmi voi asuma plecarea în Parlament după aceste alegeri locale. Cred că pot să-mi ajut locuitorii din comunitate și dintr-o funcție superioară celei de primar. Sunt foarte multe legi și probleme întâmpinate și cred că din postura de parlamentar pot să-mia duc aportul pentru a le îmbunătăți. Sunt sigur că varieșenii nu se vor supăra. Am și avut discuții preliminare înaintea acestei decizii. Sunt un om al Variașului și asta voi rămâne în continuare. Am avut o echipă în spatele meu în Variaș”, a spus Birău. PRO România mai are doar o primăriță în județ, Silvia Fechete, la Otelec.

Interesant este că Birău a admis, printr-un răspuns scurt, că nu ar fi exclus ca dacă PRO România nu face pragul la parlamentare să dispară, așa cum a făcut-o, prin absorbiție, ALDE, după rezultatul catastrofal de la alegerile locale. Întrebat dacă ar fi posibil să dispară partidul, Birău a  spus că ”Bineînțeles”.  Firește, deocamdată nimeni din filiala nu vede perspectiva și materializată.

Conducerea PRO România a recunoscut că dacă venea de la PSD la ei, Sorin Ionescu ar fi deschis lista pentru Senat! ”Am avut o discuție cu domnul Sorin Ionescu. I-am oferit poziția 1 la Senat și a refuzat-o A spus că are probleme personale”, a spus Adrian Pau. ”Am luat o decizie care să maximizeze șansele PRO România și cred că domnul Sorin Ionescu era capabil să facă acest lucru. Sperăm în mintea cea de pe urmă”, a spus Nicu Birău. Sorin Ionescu ar fi putut fi consilier local la Timișoara din partea PSD, ales pe poziția 2, dar a renunțat la funcție!

Dorit de PRO România a fost și Călin Dobra, dar Adrian Pau nu a ratat ocazia să-l ironizeze, din nou! ”Da, l-am chemat la Pro România, acum sperăm la noua alianță care va fi din 6 decembrie, (n.r cu PSD), și vom putea să îi oferim poziția de vicepreședinte la CJT. Călin Dobra încă așteaptă să se încheie listele. În discuția pe care am avut-o duminică cu el, spera încă la locul doi la Camera Deputaților. Cred că încă speră. El este un etern visător si probabil asta va rămâne. Și-a luat bilet, sa vedem dacă va avea succes. Și pentru noi tot probabilitate este că va fi președinte la Lugoj. El a tras biletul la loto și speră să fie câștigător”, a spus Pau, cu referire la faptul că Dobra nu a primit niciun loc pe lista PSD pentru parlamentare.

Singurul pe care PRO România nu l-a dorit de pe stânga eșicherului politic timișean e Titu Bojin, care a candidat la funcția de președinte al CJT susțintu de ALDE. ”Bojin nu a fost în vederile noastre, nu e o surpriză că nu e pe listă. Parteneriatul a fost PRO România –  ALDE, nu Birău și Pau cu Bojin. Îi apreciez activitatea de până acum, dar Imaginea progresistă a PRO România nu are legătură cu Titu Bojin”, a spus Adrian Pau, care mai mereu a avut ironii la adresa fostului șef al Apelor române Timiș.

Iată lista PRO România pentru Senat: 1. Nicolae Birău 2. Roxana Iliescu 3. Doru Homorodean 4. Alin Vîșcu.

Iată lista pentru Camera Deputaților: 1. Adrian Pau 2. Marian Coandă 3. Valentin Korman 4. Manuel Farca 5. Cristian Dolecek 6. Vasile Moruș 7. Andrei Berta 8. Cosmin Mânecan 9. Dorin Fănuș 10. Sandra Ofițer

 

LĂSAȚI UN MESAJ