DISTRIBUIȚI

După ce în precedentele zile, candidații înscriși la a doua sesiune de Bacalaureat au încercat să și copieze în Timiș, la Proba la alegere a profilului nu au fost deloc asemenea incidente. De asemenea, de când a început sesiunea de „toamnă”, în cel mai vestic județ al țării, niciun elev nu a avut peste 37,3 grade Celsius, temperatura măsurată la intrarea în sălile de examinare.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, din 907 candidați înscriși la proba E, au fost prezenți 690. Cei mai mulți au dat examen la Biologie vegetală și animală, 93 dintre ei, iar 67 au susținut examenul la Geografie. Alți 39 au dat examen la anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Șapte candidați au ales Logica, argumentare și comunicare, iar trei candidați au dat examen la Fizica pentru profilele tehnologice, Câte doi candidați au susținut evaluarea la Chimie anorganică profil teoretic, nivelul I/II, iar și tot atâția au dat examen la Psihologie., respectic Informatică MI C/C++. Câte un candidat a dat examen la Chimie anorganică profil tehnologic nivelul I/II, respectiv Chimie organică profil tehnologic, nivel I/II.

În total, la Proba E, în Timiș au fost 217 neprezentați. Joi va avea loc proba la Limba și Literatura Maternă. În 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie, va avea loc echivalarea și recunoaștere competențelor lingvistice și digitale, de către comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal. Primele note la probele scrise de la Bac se vor afișa în data de 2 septembrie, când se depun și contestații. Notele finale vor fi afișate la data de 5 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ