Ca în fiecare an, ACR Timiș deschide balul din campionat cu tradiționalul Raliu al Mărțișorului, care va avea loc în acest sfârșit de săptămână. Pe lângă concursul propriu-zis de raliu și competiția de karting, ediția din acest an aduce probe noi, probe inedite, concursul de drifturi și raliul de orientare, plus secțiunea taxi-drift, organizată pentru spectatori.

Afis-MARTISOR-2015-OKSpre deosebire de alte ediții, anul acesta concursul se numește, prin prisma parteneriat cu municipalitatea, „Raliul Mărțișorului Timișoara 2015”.

„Suntem bucuroși că Primăria Timișoara a ajuns de la stadiul de sponsor la cel de partener. Acest lucru arată că avem o colaborare bună, în care ambele părți i-au respectat angajamentele”, a declarat Ladislau Giurisici, președintele ACR Timiș. Concursul de raliu va avea și anul acesta patru probe speciale, trei programate sâmbătă, iar ultima, duminică. Probele speciale 1 și 3 vor avea loc în parcarea SDM de pe strada Arieș, în timp ce proba specială 2 va fi la Metro 2, pe Calea Torontalului. Ultima probă specială, de duminică, va avea loc în fața Stadionului „Dan Păltinișanu”. Din cauza competițiilor, parcarea SDM va fi închisă traficului sâmbătă, între orele 8-18, iar duminică, între orele 8-17.

Raliul va avea trei clase, în funcție de capacitatea mașinilor, clasele juniori și debutanți, precum și o clasă specială S, unde se va putea concura amestecat, indiferent de mașină. Doamnele și domnișoarele vor puncta într-un clasament special, al mașinilor cu pilot femeie. De asemenea, se va da un premiu special pentru cel mai bun echipaj cu pilot și copilot femeie. La toate categoriile, timpii din cele patru probe speciale se vor cumula. Sâmbătă, după cele trei probe speciale va avea loc concursul de drifturi, cu Alexandru Krepelka și Sergiu Tirla printre favoriți. După concursul de derapaje, spectatorii amatori de senzații tari se pot înscrie la taxi-drift, unde, contra a 20 de lei, un pilot de la concurs îi va lua în dreapta în timpul unor drifturi. Duminică, după ultima probă specială de raliu, va avea loc concursul de karting. După care, piloții vor parcurge distanța de la stadion la localul unde are loc premiere într-un raliu de orientare.

„Anul acesta punem accent pe raliurile de orientare, pentru că pregătim schimbul următoarei generații. Ne dorim să păstrm cele trei locuri ale României la Campionatul European organizat de FIA”, a explicat Ladislau Giurisici.

La Raliul Mărțișorului Timișoara 2015 s-au înscris 54 de mașini, dintre care 27 pentru raliul clasic, și 16 pentru concursul de drifturi.

Startul, în ambele zile, se va da la ora 10,01.

Anul acesta, Campionatul Județean de Automobilism și Karting Timiș va avea 11 etape. Următoarea etapă va avea loc în 25 aprilie, la Deta.

Anda DELIU
(sursa foto: livetimisoara.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ