DISTRIBUIȚI

Este clar că echipa de rugby a Timișoarei nu traversează cele mai bune momente, ba dimpotrivă, am putea vorbi despre cele mai proaste. Coronavirusul dă tot mai multe bătăi de cap echipei, care va pierde la „masa verde” meciul cu Baia Mare din Cupa României din cauza unei decizii de neprezentare. De asemenea, au plecat jucători.

Clubul are două cazuri de coronavirus, Mihai Lazăr, în izolare de opt zile, și Gabriel Rupanu, izolat de două zile. Între timp, deși echipa era hotărâtă să meargă la meci, iar DSP permitea acest lucru, clubul s-a răzgândit. ”Noi aveam cazarea, masa, achitate. Dar sunt cam aceiași patru-cinci jucători care acuză simptome. Ionuț Mureșan e foarte răgușit. Ne-am consultat și cu medicul echipei și medicul lotului național. Urmează o acțiune a echipei naționale și nu am vrut să creăm o situație de focar. Nu am vrut să riscăm, pentru că importantă este sănătatea jucătorilor”, spune managerul secției, Dan Borzaș. Într-adevăr, riscul ca alți jucători să aibă teste pozitive ulterior există, dar la fel de bine, poate fi o răceală. DSP-ul a făcut anchete epidemiologice pentru Lazăr și Rupanu și nu a identificat niciun contact din echipă, doar din interacțiunile din viața personală a celor doi.

Gabriel Rupanu și-a sărbătorit luni ziua de naștere, și, firește, s-a îmbrățișat cu jucătorii la teren, întrucât el nu este printre cei care acuză simptome de răceală. Oficiali din FRR ar fi atras atenția clubului că e un pericol. ”Eu nu pot să-l acuz pe Rupanu că și-a infestat intenționat colegii. Pentru că a fost înainte să se facă testul și el nu are nici acum niciun simptome. Noi ne-am asumat să nu facem aceasta deplasare, dacă era nevoie să își asume cineva. Săptămâna aceasta, în Biroul Federal, FRR a decis că meciurile nu se mai pot amâna, cum am făcut cu cel de la Cluj”, spune Valentin Calafeteanu, antrenorul echipei.

Altfel, unele voci spun că sunt probleme și cu banii la club și asta ar genera aceste situații, cu amânarea unui meci și pierderea cu 5-0 a altuia. Directorul SCM spune că nu e chiar așa. ”Am achitat o parte și din salariile pe iulie, cred că undeva peste jumătate. A fost în două tranșe”, spune Rușeț, care neagă o eventuală grevă sau tensiuni la echipă. Întrebat ce se va întâmpla cu el acum că s-a schimbat primarul, Rușeț a fost foarte direct: ”Eu nu sunt angajat la club. Sunt consilierul primarului cu atribuții de director la clubul SCM. Când va înceta mandatul domnului Robu, încetează și al meu”, a mai spsu Rușeț.

Altfel, au plecat trei jucători, pe lângă deja știuta plecare a lui Marius Iftimiciuc în Franța. ”Iftimiciuc era înțeles de dinainte să vin eu. Cu Vlăduț Popa într-adevăr, eu am renunțat la el. Nu e vorba că e un jucător bun sau rău, dar din punct de vedere al caracterului, eu nu pot să lucrez cu el. Damian Strătilă a vrut să se întoarcă la Steaua, îi era greu să stea aici cu restanțe, iar Sorin Pindichii nu s-a acomodat. Are 19 ani, a spus că îi era greu să stea departe de familie. Avem 29 de jucători în momentul de față, probleme sunt în toată țara. Vom vedea cum vom depăși această perioadă dificilă”, a mai spus Calafeteanu.

Cu tot cu plecații, clubul avea 13 jucători convocați la echipa națională, care s eva reuni în 12 octombrie. Cei convocați sunt Eugen Căpățînă, Horațiu Pungea, Valentin Popîrlan, Ionuț Mureșan, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Vlăduț Popa, Moa Maliepo, Cătălin Fercu, Stephen Shennan, Marius Simionescu și Ionel Melinte.

Dincolo de declarațiile oficiale, impresia generală este că echipa de rugby trece prin momente extrem de dificile, sigur cele mai grele din ultimul deceniu.

LĂSAȚI UN MESAJ