DISTRIBUIȚI

PSD Timiș a depus joi la prânz dosarele de candidatură la alegerile parlamentare, la Biroul Electoral Județean. Între declarații nu au lipsit nici înțepăturile, în principal la adresa PNL, după ce Alin Nica a spus că Eugen Dogariu nu prea a fost prezent în legislativul de la București.

Lista la Camera Deputaților o deschide Sorin Grindeanu, care a și spus că partidul vre trei deputați și un senator de Timiș. ”Noi considerăm că ne aflăm la un nou început. Fie că vorbim de ceea ce facem la București, fie că vorbim despre ceea ce se întâmplă aici la Timișoara. Lucrăm în aceste zile la oferta electorală. Am ieșit cu un prim draft pe economie, pe agricultură, mâine probabil ieșim pe educație, sănătate, șamd. E ceea ce ne preocupă. Am finalizat listele cuc are PSD vine în fața electoratului la nivel național. Am încercat săa ducme și am și reușit, specialiști din toate domeniile, astfel încât să venim cu un aer proaspăt, nou. Sunt foarte mulți oameni noi. alții care nu au avut susținerea organizațiilor județene nus e mai regăsesc pe liste PSD indiferent de județul de care vorbim”, a spus Grindeanu.

Alfred Simonis e și el al doilea pe lista de aspiranți la fotoliul de deputat. ”Pe listele PSD Timiș veți regăsi oameni tineri, dar oameni cu experiență în același timp, oameni care au făcut parte din guverne, care au făcut parte din actualul Parlament, oameni integri, asupra cărora nu planează niciun fel de suspiciune. Și poate nu e așa important, oameni care s-au născut aici în Banat. După alegerile aceste, cei care vor câștiga vor trebuie să se reunească, să identifice problemele județului din care fac parte, să identifice problemele județului Timiș, să facă un plan pe termen mediu și lung asupra obiectivelor pe care trebuie să le îndeplinim acolo. Pe celelalte liste ale celorlalte partide, veți găsi mai mulți parașutați de la București, oameni care după ce va trece această campanie electorală nu îi vom mai regăsi interesați de obiectivele și problemele județului Timiș”, a spus Simonis.

Actualul președinte al PSD Timiș a atacat PNL, pentru faptul că o au pe Alina Gorghiu pe listă. ”Aș vrea să fac un apel la o campanie decentă. Mă leg de afirmațiile unui președinte de partid care a spus că la PSD Timiș sunt candidați impuși. La PSD Timiș sunt oameni din Timiș  nu e nimeni de la București parașutat pe locuri eligible, sunt oameni care au demonstrat în acești ani că sunt interesați de proiectele județului Timiș. Înțeleg supărarea că a trebuit Comitetul Politic Național al PNL să hotărască lista, pentru că nu au fost capabili să o facă și în Timiș. Dar poate că această supărare ar trebui să o reverse asupra celor de la București nu asupra celor care au avut decența de a-și pune candidați interesați de proiectele acestui județ”, a mai spus Simonis.

Eugen Dogariu i-a răspuns lui Nica despre criticile referitoare la absența sa. ”Îi transmit aceluiași președinte de partid liberal că îi voi transmite listele de prezență de la Senat. Să facă o analiză el personal cu privire la cine a fost mai prezent sau nu la lucrările Senatului în această perioadă. Sper că concluzia pe care o va trage va fi cea decentă și de bun-simț, pentru că e greu să-ți dai seama din birourile de presă și din birourile din Senat ce se întâmplă în plen sau în comisie. Cred că cei care l-au informat pe respectivul președinte de partid au făcut-o mai mult în spirit de politică bucureșteană și mai puțin în spirit de ceea ce ar trebui să se întâmple în Timișoara. Îi aduc aminte aceluiași președinte de partid că a lucrat opt ani de zile cu mine ca și prefect. Nu a avut nimic de obiectat și am fost poate unii dintre puținii prefecți care am înțeles că meseria de primar se face mai mult în teren decât în birou”, a spus Dogariu.

LĂSAȚI UN MESAJ