DISTRIBUIȚI

PSD Timiș a venit cu un nou comunicat de presă în care înfierează traseismul politic, în speță, șase primari și viceprimari care au plecat din ”barca” lor pentru a merge la PNL. Social-democrații solicită Prefecturii Timiș să anuleze mandatele celor ce au schimbat partidul, altfel, îi vor face o plângere penală!

Din nou, se vorbește de ”noua echipă de la PSD Timiș”, deși în mare parte, partidul e condus de oameni sunt de ani de zile social-democrați cu carnet ”roșu”. Traseismul politic e criticat în termeni duri. ”Traseismul este un comportament politic ce duce la înşelarea alegătorilor și la banalizarea proiectelor politice pe termen mediu și lung. Am susținut și susținem, noua echipă de la PSD Timiș, că traseismul politic este cea mai gravă formă de lichelism politic, un fenomen toxic și nedemocratic ce trebuie stopat. Primarii care aleg să schimbe barca politică după cum bate vântul guvernării trebuie să plece urgent”, transmit cei de la PSD Timiș.

Este vorba de șase persoane, dintre care trei sunt primari: Claudiu Coman de la Sânandrei, Gabriel Koller, de la Sacoșu Turcesc, și Ioan Lihoni, de la Bethausen. Teoretic, partidul a constat acum că au părăsit corabia, deși practic, acest lucru se știa demult. ”După încheierea depunerii dosarelor candidaților din județ, am constatat că primari și viceprimari aleși în 2016 din partea PSD s-au ”vopsit” liberali în 2020: Ioan Lihoni – primar Bethausen, Claudiu Coman – primar Sânandrei, Gabriel Koller – primar Sacoșu Turcesc, Ioan Cesea – viceprimar Criciova, Vasile Boșoschi – viceprimar Remetea Mare, Iosif Minnich – viceprimar Sânandrei. Am depus adrese de înștiințare la Prefectura Timiș și așteptăm emiterea ordinelor de prefect pentru eliberarea lor din funcție”, se arată în comunicatul PSD.

Legal, până la data de 27 septembrie, cei ce au schimbat partidul trebuie să își piardă funcția de primar și viceprimar urmând ca în locul lor să fie puși interimari. ”Îi solicităm imperativ prefectului de Timiș Liliana Oneț să aplice ferm legea, să fie imparțială și să pună punct mandatelor traseiștilor politici, primarilor și viceprimarilor care trebuie să plece urgent din funcțiile ocupate acum patru ani din postura de candidați ai PSD. Conform legii, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior (art.8 (2) din Legea 14/2003 actualizată) și implicit pierderea mandatului de primar (OUG 57/2019 art 160 (h))”, spun social-democrații.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, PSD spune că îi va face plângere penală prefectei Liliana Oneț, numită de guvernul PNL. ”În situația în care prefectul va tergiversa luarea unor măsuri vom face plângere penală pentru abuz în serviciu”, mai transmis cei din PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ