DISTRIBUIȚI

După aproape o săptămână, PSD Timiș a reacționat cu un comunicat de presă la aradenizarea și caransebișizarea Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, organizat ca societate comercială, dar de interes public. Membrii Consiliului de Administrației au fost schimbați și se pregătește și ”debarcarea” directorului Dan Idolu, liderul de grup al consilierilor locali PSD.

Organizația Timiș a social-democraților spune că Marcel vela trage sfori și că PNL Timiș e complet ”sărit” din schemă, iar Robu între timp merge la inaugurări de stadioane cu elicopter, la Liebling. ”Scenariul în care Timișoara condusă de liberali rămâne izolată de politica mare este tot mai clar. Din păcate, conducerea națională a PNL nu doar că-l ignoră pe primarul-președinte Nicolae Robu, dar și dă credit total liderilor din Arad și Caraș-Severin, care își impun oamenii în funcții cheie în cele mai importante instituții din județul Timiș. Influența baronilor liberali arădeni și cărășeni se vede de la mare distanță, oamenii lor fiind preferați în locul timișorenilor. Este cazul clar al Administrației Bazinale de Apă Banat unde a fost adus un arădean, peste capul liderilor locali ai PNL. În tot acest timp, Nicolae Robu își duce războaiele pe Facebook și participă la sindrofii asortate cu elicoptere, pase la costum și poze zâmbitoare la firul ierbii”, se arată în comunicatul PSD Timiș.

Social-democrații pun foarte bine punctul pe ”I” despre nivelul cvasi-nul al aeroporturilor din Arad, fără curse de linie dar o gazdă bună pentru Arad Open Air Festival, și mai ales, Caransebeș,c are nu e nici locație de festival. ”Cât președintele PNL Timiș este ocupat să zâmbească la blitz, agreații premierului Orban orchestrează o manevră prin care să pună mâna pe Aeroportul Timișoara și să-l treacă total sub influența lor. Nu este prima dată când se încearcă acapararea acestui aeroport, care se încăpățânează să facă performanță, spre deosebire de aeroporturile din Arad și Caransebeș, ambele aflate de ani buni la limita supraviețuirii. O tentativă de preluare a mai fost inițiată de guvernarea PDL-istă în 2010 și milimetric au ratat atunci portocalii arădeni să ia cu japca aeroportul Timișoara”, spun cei din PSD Timiș.

Se observă cu ochiul liber că numirile din CA ignoră total liberalii timișoreni. ”Acum vin liberalii, unii tot PDL-iști sub acoperire, cu o tactică nouă. Un prim pas a fost făcut în această lună, când a fost schimbat Consiliul de Administrație al aeroportului Timișoara. Chiar dacă în ultimii patru ani și jumătate a îndeplinit cu succes criteriile de performanță cuprinse în contractul de administrare semnat cu Ministerul Transporturilor, Consiliul de Administrație nu mai avea culoarea politică potrivită. Iar același Minister al Transporturilor a decis că profesioniștii trebuie înlocuiți cu «unșii» liberali girați de cărășanul Marcel Vela deși, dacă tot era să fie schimbare pe criterii de culoare, ar fi fost de preferat măcar ca noii numiți să fie timișoreni”, subliniază social -democrații timișeni.

Filiala Timiș a PSD îi cere lui Rpbu să intervină. ”Considerăm că Aeroportul Timișoara trebuie să rămână al Timișoarei. Orice fuziune cu aeroporturile din Arad și/sau Caransebeș ar fi împotriva principiilor unei afaceri transparente și benefice pentru Aeroportul Timișoara. Confiscarea aeroportului ”Traian Vuia” ar avea scopul unic de acoperire a «găurilor negre» din Arad, dar mai ales din Caraș-Severin. Orice politician timișorean, indiferent de partid și de doctrină, ar trebui să se opună unei astfel de inițiative. Îl somăm public pe Nicolae Robu, președintele PNL Timiș și primarul Timișoarei, să demonstreze că este pro Timișoara și să nu lase interesele de partid să acapareze un obiectiv esențial”, se transmite în încheierea comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ