DISTRIBUIȚI

Vaccinarea împotriva covid-19 continuă în județul Timiș pentru cei din etapa I și II, una în care sunt incluse și cadrele didactice. Deocamdată, ritmul vaccinării angajaților din învățământ nu merge într-un ritm tocmai alert, mai ales că nu există fluxuri special dedicate. Este posibil ca un centru în acest sens să apară la Casa Corpului Didactic.

Din datele furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș s-au vaccinat 742 de cadre didactice din 6813, adică undeva la 12%. 2585 de cadre sunt programate, iar 3453 sunt înscrise pe platforma de vaccinare. Restul nu doresc să se vaccineze. În cazul personalului didactic auxiliar, sunt înscriți pe platformă 447 de angajați, 308 sunt programați, iar 111 sunt vaccinați. La capitolul personal nedidactic, 727 de persoane sunt înscrise pe platformă, 460 sunt programate, iar 151 sunt vaccinate. Per total, există 4627 de angajați din sistemul de învățământ înscriși pe platformă, din 9164. 3353 dintre ei sunt programați, iar 1004 sunt deja vaccinați.

În județ nu există fluxuri special dedicate celor din învățământ, dar se discută despre un centru special. ”Mi-aș dori ca ritmul să fie mult mai amplu. Ministerul a solicitat o situație pentru a face centre dedicate numai personalului din învățământ în casele corpurilor didactice din județ. În Timiș, Casa Corpului Didactic e la etajul 1 al căminului-internat de la Liceul Tehnologic Emanoil Ungureanu, deasupra taberelor. Avem nevoie de o aprobare DSP, e nevoie de intrări separate. Pentru amenajarea spațiilor nu ar fi o problemă, dar avem o intrare și ieșire comună, la etajul doi există o scară de incendiu. Dar în funcție de ce se va stabili, vom solicita ministerului ca aceste centre să fie într-un spațiu mult mai la îndemână”, spune inspectorul școlar general Marin Popescu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ