DISTRIBUIȚI

Fără îndoială, infrastructura sportivă reprezintă o una dintre principalele probleme ale sportului timișorean, dacă nu chiar principala problemă. Anul recent încheiat a fost unul sărac în această privință, dar totuși, arena Electrica a reușit să fie cât de cât recondiționată, cu o tribună acum la standarde decente.

Lucrările au avut loc în primăvară, în plină perioadă a stării de urgență. Și erau pe deplin necesare, deoarece tribuna acoperită a stadionului de lângă Gara de Est era un adevărat dezastru. Oamenii riscau să-și rupă hainele sau, mai rău, să se accidenteze. Până la urmă, s-a cimentat totul și s-au pus și scaune noi, iar cu un strat de var, aspectul a devenit cu totul altul. Investiția asupra tribunei au făcut-o cei de la STPT, proprietarii stadionului. De asemenea, clubul Ripensia, care împarte stadionul cu ACS Poli, a mai lucrat la terenul principal. Din păcate, fiind un teren fără sistem de drenaj, la venirea anotimpului rece, iarba a avut din nou destul de mult de suferit și perspectivele nu par vesele în această privință.

Chiar și așa, doar simpla cosmetizare este singura investiție în infrastructura sportivă a orașului, una tot mai precară și mai rămasă în urmă. Chiar și pentru un an pandemic, este destul de puțin. Iar raportat la nevoiel orașului, e trist de puțin. În ceea ce privește infrastrctura mare, în perioada aceasta se lucrează la documentații. În cazul stadionului care se va ridica pe locul actualului ”Dan Păltinișanu”, se lucrează la studiul de fezabilitate, cu două variante, ambele doar cu tribune acoperite. Pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri, se lucrează doar la studiul de prefezabilitate. Ambele investiții le face Compania Națională de Investiții.

Tot CNI ar urma să se apuce cât de curând de baza sportivă de tip 1, cu teren sintetic, tribună de 200 de locuri și vestiare și parcare. Locația este în spatele ștrandului Heaven, în dreapta drumului care merge în continuarea bulevardului Sudului. Deocamdată, lucrările efective nu au demarat, dar teoretic, investiția nu ar trebui să dureze prea mult, astfel că în 2022, baza ar putea fi folosită la antrenamente pentru copiii Timișoarei care joacă fotbal. Tot CNI se va ocupa și de reabilitarea Stadionului Știința, dar deocamdată, proiectul e doar inclus pe o listă de finanțare.

Din păcate, sala polivalentă de pe strada Aurel Păunescu Podeanu, deținută jumătate de Universitatea Politehnica și jumătate de municipalitate, e din nou blocat de procese. Rămâne de văzut și ce se va întâmpla strict cu proiectele municipalității, cum ar fi bazele sportive din Calea Lipovei sau Ciarda Roție, unde ar urma să apară și un teren pentru rugby, în principal, stadionul-lego visat de Robu sau reabilitarea terenului de fotbal din Mehala. Nu este exclus să auzim că la datoriile orașului și cheltuielile generate de pandemie, să auzim că aceste obiective nu mai sunt priorități!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ