DISTRIBUIȚI

Exit-poll-urile după închidere urnelor arată un ”finish” la mustață între PSD și PNL ca învingători ai alegerilor. Niciun partid însă nu se apropie nici pe departe de 50%, iar deocamdată, pare foarte clar că locul trei le aparține celor de la USR-PLUS. La limită, pentru trecerea pragului electoral sunt UDMR, PMP, PRO România, dar și AUR. 

în Sediul PNL Timiș, fețele erau cam cernite după închidere urnelor. Lipsea exuberanța de altădată și parcă și numărul oamenilor din spatele lui Nica era mai mic decât cei care se înghesuiau altădată să stea la cadru în spatele lui Nicolae Robu. ”Noi vom respecta votul dat de cetățeni. Veți vedea că după numărarea voturilor, lucrurile se vor mai schimba. Vor fi și voturile din diaspora și eu sunt convins că PNL va fi câștigătorul acestor alegeri și în jurul PNL se va forma noua alianță de guvernare. Uitându-mă la rezultate, nu văd cu cine s-ar putea alia PSD. Cele mai multe variante le are PNL”, a declarat Alin Nica.

LA USR-PLUS, de asemenea, era o atmosferă departe de euforia din seara de 27 septembrie și cu siguranță, nu va fi nicio sărbătoare stradală. ”Conform acestor cifre care nu sunt definitive, ne-am dublat numărul de parlamentari. Pentru o forță care s-a născut acum 4 ani și care a luptat în Parlament împotriva asaltului lui Dragnea asupra statului român și asupra justiției, care a luptat pentru acele valori ale statului modern, împotriva ciocoismului, împotriva pensiilor speciale, este o mare victorie să vedem validată lupta noastră și să dublăm acest număr de parlamentari. Ne așteptăm să crească numărul de voturi din Diaspora”, a spus deputatul Cătălin Drulă, bucureștean care a candidat a doua oară pe listele din Timiș.

La PSD, președintele filialei Alfred Simonis a avut un discurs moderat, fără să pară nici el prea fericit. ”Cu toții am primit cu oarecare moderație acest rezultat, nu pentru că ne mulțumește, ci pentru că situația în care se află astăzi România cred că obligă clasa politică la moderație, preocupare și la a identifica soluții pentru a depăși această criză sanitară și economică și nu pentru a face petreceri. Cred că specialiștii pe care PSD și soluțiile pe care partidul le-a pus la dispoziția românilor în această perioadă, dar și reformele, schimbările au fost bine recepționate de electorat. Cred că modul haotic în care Ludovic Orban și Guvernul său au gestionat această țară timp de un an de zile, dar și președintele haotic, agresiv, care a făcut campanie pe față PNL-ului, aceste lucruri i-au iritat pe români”, a punctat Simonis.

foto: newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ