DISTRIBUIȚI

Ripensia a bifat o ”premieră” nedorită, trei meciuri consecutive din Liga 2 amânate din cauza numeroasele infectări cu coronavirus. Roș-galbenii au fost nevoiți să-și amâne meciul cu Farul, după cele cu Mioveni și U Cluj. Cosmin Petruescu spune că echipa vrea să joace toate meciurile pe teren, până la mijlocul lunii decembrie în acest an și crede, personal, că articolul de regulament care duce la forfait la a doua neprogramare ar trebui modificat.

Doar Bucovina Rădăuți, formație din Liga 3, a avut trei meciuri consecutive amânate. Ripensia este în continuare focar și acum s-a ajuns la 20 de jucători infectați, deoarece deși vineri, acum 11 zile, cînd s-a depistat problema, Cosmin Sîrbu a avut teste negativ, ulterior, în duminica respectivă, a avut simptome și un test ulterior a arătat că și el s-a infectat. ”Noi avem 20 de jucători pozitivi și 3 membri din staff. Suntem considerați focar de către DSP și nu avem voie să ieșim mai devreme de 14 zile din izolare. După 14 zile avem nevoie de scrisoare medicală de la medicul de familie sau un test negativ pentru a fi considerați vindecați. Pentru a nu mai fi testați 90 de zile, avem nevoie de scrisoarea medicală. Suntem prima echipă care are trei meciuri consecutive amânate pentru că este prima etapă intermediară. Ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren, cu toate că mi-e teamă de probleme musculare. Vom juca duminică în Cupă și primul antrenament avem voie să-l facem abia vineri”, ne-a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.

Deocamdată, doar meciul cu Mioveni este reprogramat la data de 2 decembrie. Partidele cu U Cluj și Farul Constanța nu au fost încă reprogramate, dar acest lucru s-a putea întâmpla, teoretic, în jurul datelor de 9 și 12 decembrie, dacă nu vor fi alte probleme. Cosmin Petruescu nu exclude să apară îmbolnăviri la adversar, ceea ce ar duce automat la pierderea meciului la masa verde de ripensiști. ”Noi ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren. Am fost responsabili, am anunțat la timp toate echipele că nu puteau juca, ne-am testat când am avut simptome. Ne dorim același lucru și de la adversarii noștri. Suntem dispuși să jucăm după etapa cu Reșița. Suntem dispuși să jucăm din 3 în 3 zile. Ca o părere personală, cred că ar trebui să se modifice acel paragraf de regulament care spune că indiferent ce echipa e vinovată, la a doua amânate pierde meciul cu forfait prima care a solicitat reprogramarea, a mai spus Petruescu.

Cu doar zece meciuri jucate, cele mai puține dintre toate echipele, Ripensia a căzut pe locul 15 în liga secundă. Roș-galbenii vor juca duminica de la roa 12,15 cu Astra Giurgiu, în Cupa României.

LĂSAȚI UN MESAJ