DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a bifat primul transfer, de care deja se știa. Clubul a pierdut însă și doi jucători, într-un context discutabil, mai ales dacă ținem cont că transferul căpitanului s-a făcut pe bani, dar nu pe o sumă grozavă.

Deocamdată, cu Ripensia a semnat doar sârbul Nenad Lalic, venit de la reunire, în probe. În vârstă de 21 de ani, fundașul central a început fotbalul la Veternik. A jucat ulterior la Vojvodina Novi Sad, Mladost Backi Jarac, în liga a treia sârbă, și la FK Alfa Modrica, în liga a doua bosniacă. Sârbul a semnat pe trei ani. Clubul negociază și cu mijlocașul central ivorian Stephan Coulibaly, care a jucat în sezonul 2019-2020 la UTA. În iarnă, s-a accidentat, iar acum, Coulibaly e liber de contract.

De asemenea, Ripensia l-a vândut pe Csikszereda pe Claudiu Apro, căpitanul echipei, fundaș central de 24 de ani. ”A fost o ofertă de nerefuzat, și pentru noi și pentru el. Oferta e veche, de o lună. S-au făcut presiuni. Se vedea și pe modul în care el se pregătea, că e cu gândul în altă parte. Că aștepta ceea ce e firesc să se întâmple în fotbal. Cum se spune, că cel mai bun client pentru proprietatea mea e vecinul, așa și noi. Se pare că Ripensia nu se mai bate doar cu primării și Consilii Județene, acum ne luptăm și cu Budapesta”, ne-a declarat finanțatorul Dumitru Mihu.

Aparent, oferta de nerefuzat ar fi fost, conform unor surse, doar jumătate din suma pentru care Voinea a ajuns la Turris. Dacă atunci a fost vorba de 60.000 de euro, acum de doar 30.000 de euro. Apro știe ungurește, și de asta a fost ales e Miercurea Ciuc. Acolo se aduc doar români de altă etnie! O altă plecare, de data aceasta prin reziliere, este a juniorului Ionuț Gavrilă. Arădeanul va rămâne la Șoimii Lipova, unde inițial s-a anunțat că va fi împrumutat de Ripensia, alături de Florin Dobie.

Dumitru Mihu spune că se mai caută acum doi fundași centrali, pe lângă Lalic, Alin Burdeț și Darius Țiereanu. Clubul se orientează în principal spre piața străină. Cât despre numirea unui nou căpitan, după ce i s-a reziliat contractul lui Adrian Popa și a fost vândut Claudiu Apro, alegerea îi va aparține lui Cosmin Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ