DISTRIBUIȚI

Ripensia a reușit prima victorie, la scorul de 2-0, în fața celor de la Aerostar Bacău, cu ambele goluri marcate din lovituri de pedeapsă. Nu a fost deloc un meci grozav, ba dimpotrivă, chiar sub media tot mai slabă din Liga 2.. Cât despre cele două penalty-uri acordate, putem spune că sibianul Andrei Țiții a fluierat foarte ușor orice contact, pe tot ansamblul meciului, la ambele echipe, pe care le-a ”îngălbenit” vârtos.

La cum a decurs meciul, s-a văzut de ce ambele echipe aveau 0 puncte după primele trei etape și ocupau pozițiile din coada clasamentului. De altfel, partida a arătat mai degrabă ca una de 0-0, și probabil dacă nu erau lovituri de la 11 metri, nu s-ar fi marcat deloc. Ripensia a avut controlul jocului în debutul său. Gazdele nu au expediat însă mingi periculoase pe poartă, iar Anca-Trip nu a fost învins nici la o reluare pe spate a lui Urvanțev. Pe finalul reprizei, Bacăul a fost ”vioara întâi”, dar nu a putut marca nici din acțiune, nici din corner. În minutul 33 au avut însă o mare ocazie, la reluarea cu capul a lui Vraciu, când Păduraru a scos mingea de sub bară.

După 0-0 la pauză, jocul s-a reluat cu un plus pentru Aerostar. Oaspeții au avut o altă ocazie bună la o lovitură liberă bătută de Patrick Popescu, al cărui șut în forță s-a dus puțin pe lângă poartă. A venit însă minutul 55, când Tudorache a fost călcat în careu de un fundaș al moldovenilor, iar arbitrul a dictat destul de ușor 11 metri. Neagu a marcat de la punctul cu var, spre liniștea gazdelor. Alt penalty, parcă și mai ușor, s-a acordat după 13 minute, la o fază la care Yabre l-a acroșat pe Tudor Călin. Din nou, Neagu a executat și a marcat. La 2-0, jocul s-a cma stins, iar ripensia a mai avut o ocazie bună la șutul lui Mihai Ene, scos de portarul Aerostarului de sub bară.

Ripensia: Păduraru – Andr. Macrițchii, Val. Macrițchii, Rogac, Gladun – C. Tudor, Al. Neagu (Stoi 82′) – Al. Popovici (cpt.)(Vasluian 82′), Urvanțev (Mih. Ene 56′), Tudorache (Coulibaly 75′) – Sokovic (Golda 56′)

Aerostar: Anca-Trip – Alecsandru, Yabre, Moisi, D. Mureșan – I. Chirilă (M. Chelaru 72′), D. Burlacu (H. Ilie 16′), Oteliță, Ct. Vraciu (cpt.) – Andr. Gavrilă (Mir. Manole 62′), P. Popescu (Al. Iul. Zaharia 72′)

Cosmin Petruescu, firește, a răsuflat ușurat. ”O victorie meritată. O victorie muncită, pentru care am alergat și am transpirat foarte mult. Nu a fost deloc ușor. Un meci cu o încărcătură fizică deosebită ținând cont că deși am jucat doar două meciuri, eram pe o poziție în clasament care nu ne face cinste. Veneam după două jocuri din punct de vedere al rezultatelor care nu puteau fi pe placul nostru și al suporterilor noștri. Dar mă bucur foarte mult pentru cele 3 puncte.  Cred că nu a fost deloc ușor. Am întâlnit un adversar care a încercat să aglomereze foarte bine jocul în zona centrală. Un adversar care, deși pierduse primele trei jocuri, le-au pierdut la limită. Și să nu uităm că au pierdut la Farul, acasă cu U Cluj și acasă cu Reșița. A fost greu să-i desfacem. Dar mă bucur că am avut răbdare, am avut înțelepciune, și până la final, rezultatul a fost de partea noastră. Poate nu a fost un joc atât de spectaculos din punct de vedere al posesiei. Poate nu am avut aceeași posesie prelungită ca în alte partide. Dar am încercat să ne adaptăm puțin la condițiile de joc, am încercat să ne adaptăm la adversar. Am încercat să nu mai repetăm în primul rând greșelile personale și colective pe care le-am făcut în jocurile anterioare. Din acest punct de vedere, poate jocul nu a fost la fel de spectaculos ca în partidele anterioare. Nu am mai avut aceeași posesie de 62% cât am avut în precedentele partide, la Craiova și la Petrolul. Dar, cu toate acestea, consider că este o victorie meritată a noastră. La plusuri aș menționa faptul că nu am primit gol. Ne-am organizat mult mai bine defensiv, am fost mai echilibrați și trebuie să recunoaștem că am jucat și la rezultat, mai ales după ce am înscris al doilea gol. Am închis jocul și mă bucur că am reușit să gesitonăm foarte bine finalul partidei”, a spus Petruescu.

 

Antrenorul Bacăului, Cristian Lupuț, nu a dorit să ofere declarații după joc. Ripensia va juca sâmbăta viitoare de la 11 tot în Timișoara, în derby-ul cu ASU Poli, care vafi organizator.

LĂSAȚI UN MESAJ