DISTRIBUIȚI

Ripensia a pierdut al doilea amical din vara aceasta, la scorul de 3-2, în fața formației Șoimii Lipova. Dacă cu U Craiova a fost un egal în deplasare, pe Electrica a fost o înfrângere pentru echipa lui Cosmin Petruescu, care nu a arătat grozav, dat fiind și fondul de oboseala. La roș-galbeni a jucat și Alexandru Vasilescu, venit de la Pandurii.

La joc unul dintre arbitri nu a mai ajuns, iar tușier a fost chiar delegatul echipei gazdă, Adrian Onica. Ripensia a jucat în 4-3-3, dar fără să aibă o evoluție fantastică. Din minutul 35, Lipova a deschis scorul. Tudor Călin l-a călcat pe picior pe Moise în careu, iar Rusu a înscris din penaltiul acordat. Tot meciul, Flavius Sabău, antrenorul Șoimilor, a dat indicații agitat de pe bancă, iar după deschiderea de scor, le-a spus supărat elevilor săi că ”Nu mai dați atâta informație omului cu mingea!”. 

Echipa a jucat bine în continuare, iar în minutul 42, Moise a scăpat spre poartă și a marcat de la limita careului mare. Avantajul formației arădene a crescut și mai mult din minutul 50, când și Filimon a înscris. Partea a doua reprizei secunde a făcut ca adversarul să fie obosit, mai ales că avea rezerve mai puține ca Ripensia. Timișorenii au revenit după o gafă a portarului, care a scăpat mingea în minutul 74. Popovici a fost pe fază și a marcat. Peste două minute, Sîrbu a marcat cu capul din careul mare.

Ripensia Timișoara: Păduraru – A. Macrițchii, Burdeț, V. Macrițchii, Benea – Stoi, Călin, Neagu – Vasluian, Golda, Tudorache.

Au mai intrat: Mociu, Dobre, Maric, Țiereanu, Vasilescu, Gladun, Dobie, Urvanțev, Popovici, Sârbu, Dan.

Șoimii Lipova: Iliescu – Polgar, Bercu, A. Popa, Filimon  – Prună, M. Popa, Simion, Vlad – D. Rusu, Moise

Au mai intrat: Buta, Nagy, Dolga, Stoin, Gavrilă, Biceschi, Ciubăncan, Grigore, Hațegan.

Cosmin Petruescu a lăsat să se înțeleagă că nu e mulțumit de toți jucătorii. ”Un joc bun din punct de vedere a ceea ce ne-am propus pentru această partidă. Nu pot fi mulțumit de rezultat, chiar dacă venim după două jocuri în decurs de trei zile. Chiar dacă a trebuit să sărim peste etapa jocurilor de pregătire și practic aceste jocuri de verificare sunt și jocuri de pregătire, încercăm să acordăm minute egale tuturor jucătorilor, iar la final vom trage linie. Unii cu siguranță vor profita de oportunitățile pe care le primesc, alții, deocamdată nu se ridică la pretențiile pe care noi le avem de la o echipă de Liga 2. A fost 0-3 la un moment dat, pe niște greșeli personale, niște greșeli copilărești, la fel cum s-a întâmplat și în precedentul joc de verificare, dar sunt lucruri care cred eu că pot fi corectate până la primul joc oficial”, a spus Petruescu.

La timișoreni a jucat în repriza a doua și Alexandru Vasilescu. Fundașul stânga de 23 de ani a mai trecut pe la Dinamo și Pandurii și e ca și semnat, chiar dacă președintele a spus că mai e nevoie doar de atacanți și fundași centrali. ”Un jucător cu o calitate fotbalistică foarte bună, care a avut o prezență constantă la nivelul Ligii 2 la la Pandurii. Un jucător care cred eu că ne poate ajuta. Este pe profilul de jucător de care noi avem nevoie. Este liber de contract. A venit de două zile, s-a pregătit cu noi. Este mult în urmă cu pregătirea fizică, dar este un jucător tânăr care din punctul meu de vedere consider că poate să ajute echipa. În mare parte, cred că vor fi probleme să se ajungă la un acord cu situația contractuală”, a spus Petruescu.

Deși Lipova are echipă bună pentru al treilea eșalon iar noul stadion e așteptat să fie gata la final de septembrie, Soimi nu au neapărat ca obiectiv promovarea. ”Suntem într-o perioadă de pregătire în care exersăm pressingul și contrapressingul. Astăzi aspectele astea le-am urmărit foarte mult. Am reușit să le ducem la un nivel destul de bun. De asta și scorul ne-a fost favorabil la un moment dat. Din păcate, ca și lot stăm destul de rău și a doua repriză n-am mai reușit să facem lucrurile acestea, deoarece am început să cedăm fizic. Dar, per total, sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat la momentul pregătirii în care ne aflăm și sunt mulțumit. Încercăm să mai aducem aducem doi jucători și eu zic că vom fi foarte bine pentru Liga 3. Nu ne propunem neapărat promovarea. Avem aceleași obiective ca și anul trecut, să creștem jucători tineri, să propunem un fotbal cât se poate de ofensiv. Nu acceptăm să fim sub locul 5”, a precizat Sabău.

Ripensia va juca din nou miercuri de la ora 11, tot pe Electrica, cu Universitatea de Vest Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ