DISTRIBUIȚI

De luni, Ripensia a revenit la antrenamente, deocamdată, la Baza 2. De la roș-galbeni a mai plecat un jucător, iar la capitolul noutăți, la reunire au fost prezenți șapte jucători noi. În principal, este vorba de tineri, care deocamdată nu au semnat înțelegeri cu clubul bănățean.

După Păduraru, Mociu și Burdeț a mai plecat de la Ripensia și fundașul central Adrian Neacșu, adus în vară. Fotbalistul și clubul s-au înțeles pentru despărțire. Au mai lipsit și alți doi jucători de la primul antrenamente. Stephane Coulibaly a fost învoit, air Ivan Urvanțev este carantinat în Republica Moldova. Jucătorul a fost în vizită la familie în Anglia și țara s-a i-a pus caratinarea. ”Suntem nerăbdători, încrezători, optimiști. E normal să fim așa la început de an. O pauză scurtă pentru noi, dar în același timp binemeritată, în care am avut timp să ne încărcăm din toate punctele de vedere. Urmează o a doua parte a campionatului extrem de grea. Practic, toate meciurile pe care le vom juca în 2021 vor fi considerate de către noi adevărate finale”, a declarat Codmsin Petruescu.

Iată noutățile: Flavius Apetrei, mijlocaș dreapta de 18 ani de la FC Botoșani; Dragoș Trașcă, portar de 20 de ani de la Viitorul Dej; Patrick Peter, mijlocaș lateral de 20 de ani, de la ACS Poli; Cristian Pădurariu, atacant de 23 de ani de la Ghiroda; Marius Simedru, mijlocaș central de 17 ani de la CFR Cluj; Octavian Moșoarcă, portar de 19 ani de la Ghiroda; Salhi Ouadie, mijlocaș defensiv de 23 de ani de la ACS Poli.

Ceilalți fotbaliști rpezenți la reunire: Dobre, Velcea – Andrei și Valerii Macrițchii, Sturzu, Țieranu, Rogac, Gladun, Maric, Fridrich, Lalic – Stoi, Tudor, Tudorache, Sîrbu, Neagu, Ene, Vasluian – Sokovic, Golda, Popovici.

Comsin Petruescu spune că cei șapte nu sunt în probe. ”Sunt jucători tineri. Rămâne să vedem în perioada imediat următoare în ce măsură vom reuși să ajungem la un numitor comun sau la o colaborare cu ei. N-aș putea spune neapărat că sunt jucători în probe. Mie nu-mi prea place să folosesc cuvântul acesta. Mai degrabă aș putea spune că este o perioadă de cunoaștere sau de recunoaștere reciprocă în care să vedem și noi potențialul lor, dar să vadă și ei condițiile  pe care poate să le ofere Ripensia. Din punct de vedere fotbalistic avem informații despre ei. Cu unii dintre am mai și colaborat. În perioada următoare, într-un timp cât mai scurt încercăm să definitivăm lotul pentru că în șase săptămâni e prima etapă și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere Cu siguranță ne dorim cel puțin câte un jucător în fiecare compartiment, care să aducă un plus valoare și de ce nu, experiență”, a explicat antrenorul.

Ripensia face primele antrenamente la Baza 2, pentru a mai proteja terenurile oricum degradate de la baza Electrica. Laza baza Politehnici există și terenul sinteti făcut din banii FRF. ”Le mulțumesc colegilor și prietenilor de la Politehnica Timișoara pentru faptul că ne-au permis să folosim terenul sintetic. Din cauza condițiilor atmosferice, pe terenurile de iarbă este aproape imposibil să îți poți desfășura activitatea în acest moment. Am găsit înțelegere din partea lor, bineînțeles, în măsura posibilităților, în orele și zilele când nu-l folosesc ei”, a mai spus Petruescu.

Primula amical al Ripensiei va fi în 19 ianuarie, cu Fortuna Becicherecu Mic. Cantonamentul de iarnă al echipei va fi la Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ