DISTRIBUIȚI

Ripensia a obținut un 3-3 acasă cu Dunărea Călărași, la debutul în noul sezon. Un rezultat nici catastrofal, dar nu tocmai încurajator, mai ales că formația din sudul țării s-a reunit mult mai târziu și are de suferit din cauza problemelor cu banii care au dus-o în insolvență. Nu au lipsit nici autogolurile, nici problemele medicale, iar Petruescu era evident supărat la finalul jocului.

Dunarea a început mai curajos și astfel, a și reușit să înscrie, după o greșeală mare a lui Valerii Macrițchii. Alexandru Stoica a profitat și a marcat. Ripensia s-a mai ”decongesitonat”, după ce a început meciul cam crispată. Țieranu a avut un șut în bară în minutul 20. Până la urmă, prima egalare a venit în minutul 35, După un corner bătut de Piftor, Sokovic a reușit să marcheze cu capul. Mai mult decât atât, ripensiștii au reușit să se și instarureze la conducere în minutul 40. O minge expediată de Golda a fost trimisă de Șandru în propria poartă. Pe finalul primaei reprize, ambele echipe au avut probleme medicale.

Stoica a ieșit cu o stare de rău de la Dunărea, iar Sokovic a ieșit accidentat rău la picior, și a fost dus la spital chiar în timpul meciului. Tot Dunărea a început mai hotărâtă și repriza a doua și a marcat pentru 2-2 în minutul 60. Kanda trimisese în bară, iar Bogdan Matei a fost pe fază și doar a împins mingea în propria poartă. Deși în prima repriză, oaspeții au fost clar dominați fizic de Ripensia, Dunărea, care s-a reunit mai târziu, a arătat mai bine în repriza secundă și a marcat din nou în minutul 70. Din centrarea lui Kanda, Sorin Sava a marcat la prima sa atingere de balon. Până la urmă, cu perpestive negre în față, Ripensia a reușit să înscrie în minutul 85, prin Dan Taras.

Ripensia Timișoara: I. Rus – Rz. Morariu (Mitrov 74’), Țieranu, Rogac (cpt.), Fridrich – Coulibaly (Stoi 87’), V. Macrițchii (Taras 46’) – Rob. Stoica (Sturzu 74’), Golda, Piftor – Sokovic (Pădurariu 46’)

Dunărea Călărași: Achiriloaiei – Țenea, Bg. Matei, Bg. Șandru (cpt.), Caragea (Cotigă 46′) – Mănăilă (Tache 69′), Vas. Gheorghe, Bedea (Boiangiu 76′), Al. Popescu (S. Sava 69′) – Al. Stoica (Calu 45+1′), Kanda

Cosmin Petruescu a pus greșelile echipe sale pe seama căldurii, dar a recunoscut că unii jucători lau dezamăgit. ”A fost un meci frumos, spectaculos, cu un ritm destul de bun dacă ne raportăm la condițiile de joc. Îmi pare foarte rău, pentru că am făcut niște greșeli mai mult decât copilărești la golurile pe care le-am primit. Dar asta e! Fac parte din joc, important e să strângem rândurile, mergem mai departe. Păcat de faptul că am înscris de trei ori și nu am reușit să ne adjudecăm toate cele trei puncte. Dacă facem analiza golurilor pe care le-am primit, vom vedea că nu doar defensiva a greșit. Au fost și greșeli personale, au fost și greșeli colective, greșeli de plasament, greșeli de poziționare, care, în mod normal, pe niște condiții normale de joc, pe luciditate corespunzătoare, cred eu că nu le făceam. La pauză, deși conduceam cu 2-1, am dorit să nu facem pasul înapoi. Știam că cei de la Călărași sunt o echipă periculoasă pe tranziție pozitivă și sunt periculoși la fazele fixe. Acesta a fost și raționamentul schimbărilor pe care le-am făcut: schimbări ofensive, schimbări post pe post. Dar sunt jucători de la care poate aveam pretenții mai mari, dacă ne raportăm puțin la experiența lor. Dar eu cred că calitate a jocului și deciziile pe care le-au luat au fost influențate de căldura excesivă”, a spus Petruescu.

Mirel Condrei spune că la Călărași va veni, în sfârșit, liniștea. ”Sunt mulțumit. Era foarte important să nu pierdem acest joc, pentru moral, pentru viitor. Trebuie să acumulăm puncte. Este foarte important și aportul publicului. A fost destul de multă lume la acest meci. Un rezultat până la urmă echitabil din punctul meu de vedere.  Noi încă nu avem relațiile de joc, nu avem omogenitatea echipei. Era foarte important să nu pierdem jocul de astăzi. Din punctul meu de vedere, nu mai suntem într-o postură destul de dificilă. Clubul a intrat într-o reorganizare.  Este un lucru foarte bun. Se vor achita datorii vizavi de terți. Se vor face reeșalonarea plăților și avem garanția că vor fi jucătorii plătiți la timp, chiar dacă nivelul salarial a scăzut mutl vizavi de anul trecut. Vom lua etapă cu etapă. Am obiectivul personal de a termina în prima jumătate a clasamentului”, a spus Condei.

Ripensia va juca și săptămâna viitoare acasă, cu nou-promovata Unirea Dej.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ