DISTRIBUIȚI

După trei etape în care fie a stat, fie a avut deplasări, Ripensia are parte de primul meci pe teren propriu din actualul sezon. Adversarul este Aerostar Bacău, iar clubul a decis să joace pe ”Dan Păltinișanu”, nu pe Electrica, din motiv oficial legate de calitatea gazonului. Despre rezultatele de până acum, Petruescu spune că erorile tinerilor au fost asumate în planul clubului.

Ripensia și Aerostar au avut parte doar de meciuri pierdut în ediția 2020-2012 din Liga 2. Moldovenii au avut trei meciuri, iar ripensiștii, două. După două înfrângeri dure, un nou pas greșit ar cântări foarte greu pentru timișoreni. ”Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă extrem de importantă, o partidă dificilă. În primul rând, din punct de vedere psihologic, avem de depășit un prag, atât noi, cât și oaspeții noștri, după rezultatele din primele două-trei etape. Întâlnim o echipă tânără, o echipă foarte bine organizată, în jurul a doi-trei jucători mai cu experiență, cu este portarul Anca-Trip, Yabre sau Vraciu. O echipă preocupată să practice un fotbal bun, care a pierdut la limită toate cele trei partide pe care le-a disputat. Au avut și neșansă în anumite partide și din acest punct de vedere suntem conștienți că ne așteaptă o partidă importantă, dar nu decisivă, pentru că suntem doar în etapa a IV-a, e al treilea joc pentru noi”, a punctat antrenorul.

În pauza mare cauzată de pandemie, clubul Ripensia a lucrat mult la refacerea gazonului de pe Electrica. Progresele sunt semnificative, după o muncă asiduă a delegatului Adrian Onica. Totuși, clubul vrea să joace pe ”Dan Păltinișanu”, unde perioada mai secetoasă din ultima vreme a afectat gazonul. Oficial, acesta e motivul pentru care s-a optat pentru cel mai mare stadion din oraș. Nu este exclus ca Petruescu să fi dorit acest lucru în ideea în care consideră că un teren mai mare o avantajează pe Ripensia. ”Am considerat că este un gazon mai bun decât pe Electrica, în condițiile în care vineri după-amiază, pe acest teren, se mai dispută un joc de Liga 3 și atunci a considerat că e bine pentru noi să avem condiții foarte bune de disputare a partidei”, a explicat tehnicianul.

Și în prima etapă, dar mai ales la Ploiești, Ștefan Dobre a avut o evoluție foarte ezitantă. Cosmin Petruescu spune că clubul și-a asumat asta. ”Noi am început un proiect în această vară, bazat în special pe jucători tineri. Întotdeauna, astfel de proiecte necesită timp și răbdare. Este un proiect asumat. În primul rând de către mine și de către domnul președinte Mihu. E normal să apară și astfel de fluctuații de randament, de formă. În momentul în care noi am decis să începem cu un junior în poartă am luat în calcul și astfel de greșeli. Rămâne un jucător de perspectivă, rămâne un copil talentat și sperăm ca în perioada următoare, atât la el, cât și la ceilalți jucători, să corectăm din greșelile pe care le-au făcut. Multe dintre ele, greșeli neașteptate. În meciurile de pregătire nu au făcut astfel de greșeli, cu toate că ma întâlnit echipe din același eșalon cu noi. Deci nu am jucat doar cu bucătari și ospătari și nu am putut să ne dăm seama de potențialul echipei. Am întâlnit și echipe bune, dar, din păcate, în acest debut de campionat am făcut câteva greșeli care ne-au costat în primul rând puncte. Consider că diferențele de scor la care am pierdut cele două partide sunt foarte mari și ne ne fac cinste. Nici mie, personal, ca antrenor, nici jucătorilor sau clubului. Dar înfrângerile tot înfrângeri rămân, avem mare nevoie de o victorie. Sperăm să o obținem în meciul de sâmbătă și să putem începe și noi campionatul, cum se spune. Cu siguranță facem tot posibilul să depășim acest moment greu”, a mai spus antrenorul.

Meciul începe sâmbătă la ora 11 și nu va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ