DISTRIBUIȚI

Vine în sfârșit și momentul ca Ripensia să înceapă campionatul, după ce în prima etapă, U Craiova a avut cazuri de coronavirus, iar în runda a doua, timișorenii au stat. Elevii lui Cosmin Petruescu sunt nerăbdători să joace primul meci oficial și vor un succes la Drobeta Turnu Severin, deși știu că vor avea o viață foarte grea.

Petruescu spune că principala caracteristică a Craiovei e imprevizibilitatea, indiferent de cine ar fi antrenor. ”Dacă în urmă cu zece zile am spus că suntem nerăbdători, vă dați seama acum ce stare de spirit avem. Ne dorim să începem cu dreptul, chiar dacă suntem conștienți de valoarea adversarului. Am văzut partida lor cu Csikszereda, o partidă foarte bună a ambelor echipe. Cred că a fost între primele trei jocuri ca ritm și ca intensitate. Un rezultat de egalitate echitabil dacă ne raportăm la modul în care s-a disputat jocul. Rămâne o echipă imprevizibilă din punct de vedere al alcătuirii primului «11» pentru că au transferat jucători cu experiență. Pentru atingerea unui obiectiv pe termen scurt. Rămânem la fel de încrezători și de optimiști și sperăm să începem bine acest campionat”, a spus Petruescu.

Ripensia nu poate conta pe Benea, care are meniscul rupt, dar nici pe Lalic, care se recuperează încă fără antrenamente după o operație la plămâni. Clubul a organizat jocuri-școală de când a început campionatul, iar antrenorul spune că amânarea jocului a ”produs” efecte mai degrabă pentru Craiova. ”Eu sper că am găsit cele mai bune metode și mijloace pentru a înlocui intensitatea și efortul din jocurile oficiale. Ne-am adaptat, am înlocuit aceste partide cu două jocuri-școală. Sperăm ca din punct de vedere fizic să nu întâmpinăm probleme. Cred că este un avantaj pentru Craiova, pentru că au reușit să-și consolideze anumite relații de joc. Nicolo Napoli nu este străin de ceea ce înseamnă Craiova. Poate au câștigat puțin timp pentru recuperarea jucătorilor pe care i-au avut accidentați”, a precizat Petruescu.

Alexandru Popovici a vorbit despre calitățile formației oltene, dar spune că Ripensia nu concepe altă variantă decât succesul. ”Luăm partea bună că s-a amânat meciul cu ei. Una e să joci la 15,30 pe 35 de grade și alta să joci la 19,30, pe o temperatură mult mai plăcută.  Mie mi-a plăcut mult Craiova, cum a jucat în Liga 3. Am jucat și la Severin cu ei, îmi place ce au construit acolo. Au o putere, o energie bună. Sunt optimist în privința acestui joc. Sigur, nu se pune problema să nu mergem acolo cu gândul să câștigăm. Nici nu concepem să mergem cu altă stare de spirit acolo. Au fotbaliști buni, sunt bine antrenați, nu știu cum vor reacționa cu Napoli, pentru că s-a schimbat jocul. Sunt olteni și le este caracteristică putere aceasta interioară de a reveni și de a călca adversarul în picioarele. Sper ca entuziasmul acesta al nostru să nu se vadă prea mult în echipă, dar sunt convins că la meci vom ajunge cu concentrarea cea mai bună”, a spus Popovici.

Meciul de la Drobeta Turnu Severin începe miercuri la 19,30 și va fi televizat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ