DISTRIBUIȚI

Ripensia a reușit să obțină prima sa remiză din acest sezon, la scorul de 2-2 la Buftea, cu Rapid. Meciul părea că se îndreaptă spre o victorie a bucureștenilor, care au avut 2-0 după reușitele lui Amir Jorza și Cătălin Hlistei. Alexandru Piftor și-a readus echipa în meci cu un șut foarte bun, iar pe final, Andrei Macrițchii a reușit egalarea, spre disperarea rapidiștilor. 

Partida a început destul de calm la Buftea, fără o incisivitate prea puternică a Rapidului. Ripensia s-a descurcat destul de bine defensiv în prima parte a reprizei, când doar Iomiță a prins un șut pe poartă, salvat de Dobre. Giuleștenii au început apoi să rpeia controlul jocului și au mai avut ocazii irosite de Ursu și Pănoiu. Sârbul Lalic a fost aproape de un autogol în minutul 38, dar Dobre s-a descurcat și a reușit să rețină. Rapidul a mărit turația pe finalul reprizei și a preluat total controlul jocului. În minutul 40, Ursu a trimis în bara laterală. Până la urmă, a venit și golul în minutele de prelungire. Ursu a început faza, iar Hlistei a trimis la Jorza, care a marcat. Repriza a doua a adus o desfășurare mai interesantă a jocului.

Ripensia a irosit o mare șansă în minutul 48, la o fază ce putea schimba cursul jocului. Stoi a tras de la semi-distanță cu forță în bara transversală, iar mingea a ajuns la Sokovic, care a trimis incredibil peste poartă din 6 metri. În replică, pentru Rapid, Bălan a trimis cu capul pe lângă poartă. Lalic a prins o zi proastă, și a cauzat și penalty-ul din care bucureștenii au marcat, după un fault la Ursu, în urma unei greșeli inițiale a lui Andrei Macrițchii. De la punctul cu var, Hlsieti a înscris pentru 2-0 în minutul 64. Dar emciul nu era gata. Transferat iarna aceasta, Alexandru Piftor a marcat cu un șut în forță în minutul 74. Pentru Rapid, Bălan a mai ratta o ocazie, iar pe final, în prelungiri, Andrei Marcițchii a marcat din 5 metri, după o lovitură liberă bătută de Ene, iar Rapidul e menținut sub Poli, pe locul 3.

Rapid București: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Cr. Ignat, Dandea, Florică (R. Ilie 85′) – Pănoiu (Sefer 64′), Jorza – Oct. Ursu (R. Lazăr 64′), Al. Ioniță (Drăghiceanu 74′), Hlistei (Finica 85′) – Ad. Bălan

Ripensia Timișoara:  Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi (Coulibaly 75’), T. Călin – Al. Popovici (cpt., Golda 75’), Al. Neagu (M Ene 75’) , Piftor – Sokovic
Ripensia se menține cu acest rezultat peste ”linie”. Sâmbăta viitoare va primi vizita celor de la Csikszereda.

LĂSAȚI UN MESAJ