DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a reușit să joace primul amical, după ce primele trei au fost anulate deoarece adversarii nu au putut să se testeze de coronavirus. Echipa lui Cosmin Petruescu a terminat la scorul de 202 meciul cu U Craiova 1948, cu reușitele lui Golda și Tudorache. Pentru adversari au marcat Răducanu și Campagno. Clubul a oficializat și transferul lui Stephan Coulibaly.

Meciul s-a jucat pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, la o temperatură ridicată. În ambele reprize s-au acordat, din acest motiv, pauze de hidratare. Prima repriză nu a fost una cu ocazii majore. Ripensia a început ceva mai incisivă, dar în minutul 20, oltenii au avut un șut în bara transversală. Pentru bănățeni, cei mai periculoși au fost Urvanțev și Popovici, ultimul, cu gol marcat, dar din ofsaid. Craiova a fost cea care a deschis scorul în minutul 59, după un corner. Mociu a ieșit pe sub minge, iar balonul a sărit dintr-un apărător la Robert Răducanu, care a marcat cu capul, din 4 metri.

Ripensia a egalat în minutul 77, după o pasă lobată primită de Denis Golda, care a preluat pe piept și a marcat cu un șut din întoarcere. Timișorenii au preluat conducerea după cinci minute. Tudorache a marcat cu un șut la vinclu, direct dintr-o lovitură liberă de la 17 metri. În minutul 88, craiovenii au egalat însă. Campagno a primit o pasă pe culoar și a rămas singur cu Mociu. Italianul a reușit să marcheze din 8 metri, de lângă portar, deși avea un unghi dificil.

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – R. Negru, Gugu, Sigitas , Huyghebaert  – C. Cristea, D. Albu – Raicea, Rogoveanu , Rob. Răducanu – Compagno. Au mai intrat: Enache, Zanfir, Criștiu, Vlad Pop, Gîț și Blidar.

Ripensia Timișoara: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Benea – V. Macrițchii, Călin, Neagu – Urvanțev, Popovici, Sîrbu. Au mai intrat:  Păduraru, Mociu – Maric, Burdeț, Gladun, Stoi, Tudorache, Golda, Vasluian.

Cosmin Petruescu a spus că s-au făcut și greșeli naive de către echipa sa, din cauza tinereții. ”A fost un test util atât pentru noi, cât și pentru echipa-gazdă. Am avut posibilitatea să rulăm tot lotul. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea avută pe tot parcursul jocului.  Mă așteptam să nu avem acel ritm necesar. Dar, din punct de vedere al etapei de pregătire în care ne aflăm, consider că suntem în grafic. La minusuri aș nota ușurința cu care am primit cele două goluri, primul venind dintr-o fază fixă. Este adevărat că în această perioadă am și lucrat puțin la astfel de momente. Am considerat că prioritare sunt alte obiective. Dar, sunt lucruri care pot fi corectate. La minusuri aș trece și naivitatea de care am dat dovadă după ce am preluat conducerea. Cu un plus de maturitate, cred că puteam termina jocul învingători. Au fost niște greșeli copilărești, dar să nu uităm că am și aliniat un 11 de start tânăr, iar cei care au venit de pe bancă sunt la fel de tineri. Sunt jucători cu potențial, dar care necesită timp și răbdare. Sunt mulțumit de aportul și randamentul tuturor. La plusuri, aș trece dorința de afirmare și modul în care au încercat să respecte planul tactic stabilit înaintea meciului. La fel, aș sublinia atitudinea, pofta de joc și, repet, să nu uităm că venim după un cantonament solicitant. Este un proiect pe care mi l-am sunat și în care cred cu certitudine”, a declarat tehnicianul.

Primul transfer făcut de Ripensia este sârbul Nenad Lalic. Fundașul central a ieșit accidentat din meci. Antrenorul Cosmin Petruescu s-a declarat mulțumit de transferul din defensivă. ”Mă bucur și pentru Lalic, că s-a integrat foarte bine în colectivul nostru. A avut o prestație bună. Sper să nu fie nimic grav în ceea ce privește accidentarea lui. A spus că a resimțit dureri la gleznă și am preferat să-l înlocuim, pentru a nu risca o accidentare mai gravă”, a precizat antrenorul.

Deși nu a jucat, Stephan Coulibaly a și semnat pe trei ani cu Ripensia, cu care se pregătește de peste o săptămână. ”Coulibaly arată o dorință mare de a reveni în circuit, are o calitate fotbalistică indiscutabilă. Îl știu de pe vremea când juca la UTA. Pentru el este foarte important acum să fie recuperat 100% din punct de vedere medical, lucru pe care staff-ul nostru medical ni l-a confirmat. Urmează un program intens de pregătire cu preparatorul nostru fizic și sperăm să-l integrăm și pe el cât mai repede în colectiv. Din punct de vedere al jocurilor, nu cred că poate fi folosit în următoarele săptămâni. Dar, este un fotbalist tânăr, dornic de afirmare și sunt convins că împreună vom realiza lucruri frumoase la Ripensia”, a spus antrenorul despre ivorianul de 21 de ani ce joacă mijlocaș central.

Următorul amical al Ripensiei va fi sâmbătă de la ora 11, pe Electrica, cu Șoimii Lipova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ