DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a remizat la scorul de 1-1 în meciul jucat acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Este al doilea egal al sezonului obținut de elevii lui Cosmin Petruescu, chiar într-o partidă consecutivă, și a totodată, al doilea joc în care roș-galbenii au încurcat o echipă clasată pe loc de play-off.

Jocul s-a disputat pe un vânt năprasnic, care a influențațt, inevitabil, ce s-a petrecut pe teren. Vântul a bătut spre poarta ripensistă în prima reprăz, dar nu a dus și la marcare aunui gol. Timișorenii au avut o șansă mare de a marca dintr-o fază fixă în minutul 7. După un corner, Rogac a ajuns la câțiva metri în fața porții și a încercat să trimită mingea cu vârful ghetei după linie, dar a expediat-o în bara laterală. Ulterior, Csikszereda a impus ritmul jocului, a ținut de minge și a făcut un pressing puternic în jumătatea de teren a gazdelor. Două ocazii importante au venit după faze fixe executate de fosutl ripensiste Apro, dar Dobre nu a putut fi învins.

S-a marcat, în schimb, la reluarea jocului, în minutul 60. Deși oaspeții aveau vântul împotriva lor, au reușit să deschidă scorul în urma unui contraatac. Pinter l-a lansat pe Schieb cu o diagonală de la peste 20 de metri, iar fostul jucător al lui ASU Poli a trimis mingea în poartă, deoarece toată defensiva gazdelor, cu tot cu Dobre, erau departe de buturi. Deși tot oaspeții au domina,t în minutul 72, Takacs i-a ținut piedică lui Gladun de abia ce a pătruns în careu, și s-a dictat penalty. Neagu a marcat sigur pe el, iar până la finalul meciului, jocul a fost mai mult unul de lutpă cu vântul. De remarcat că arbitrajul a fost bun și Nicușor Flueran nu a dat niciun avertisment.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic, Gladun – Val. Macrițchii, T. Călin (M. Ene 74’) – Al. Popovici (cpt., Tudorache 74’), Al. Neagu, Piftor – Sokovic

FK Csikszereda Miercurea Ciuc: Rybansky – R. Takacs, Kelemen, Apro, Bor – Csuros (cpt.), Casiadi, Bara, Pinter (Palmeș 81’), Schieb – Meszaros
Cosmin Petruescu a precizat că rezultatul a fost unul echitabil. ”Un rezultat echitabil din punctul meu d evedere, date fiind condițiile de joc, la modul la care s-a disputat partida , pe un vânt puternic și pe un teren chiar nesperat de bun. Din păcate, împotriva unei echipe masive, agresive în sensul bun l cuvântului, robuste, și pe un vânt puternic, se impunea un joc de posesie, lucru pe care nu l-am reușit în totalitate astăzi. Rezultatul este echitabil, cu toate că la 0-0 am avut o situație bună de a marca, în urma unei faze fixe, am avut acea bară. Iar golul pe care l-am primit a venit pe o naivitate, o nesincronizare. A fost o minge aruncată în spatele fundașilor centrali și o lipsă de comunicare în compartimentul defensiv, care au dus la deschdierea scorului de către echipa oaspete. E bine că am avut reacție și am putut să întoarcem jocul, cu toate că rezultatul este echitabil, consider că l-am obținut împotriva unei echipe foarte bune de Liga 2 și nu întâmplător, ocupă locul de play-off, cu a treia sau a patra apărare din campionat”, a spus Petruescu.

Valentin Suciu consideră că arbitrul ar fi trebuit să dea câteva cartonașe galbene în tabăra ripensistă. ”Un joc aprig disputat, ocazii de ambele părți. La sfârșit putem spune că a fost un rezultat echitabil. Din păcate, starea terenului nu ne-a permis nici nouă, nici lor, să practicăm un fotbal mai plăcut. Poate reușeam să ne creăm mai multe ocazii. Dar una peste alta, asta este. Un penalty acordat mult prea ușor din punctul meu de vedere. Dar asta este, nu avem ce face, mergem înainte. Știam că așa o să fie: un meci greu, un meci de luptă. Știam că o să fie agresivi. Știa și arbitrul. A și tolerat în anumite momente. Din punctul meu de vedere, putea să mai dea sau măcar să mai atenționeze mai mulți jucători de la Ripensia, care au jucat destul de agresiv, în sensul bun”, a precizat Suciu.

Ripensia va juca runda viitoare duminică de la ora 11, pe terenul Dunării Călărași.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ