DISTRIBUIȚI

Ripensia și Farul se întâlnesc luni în meciul amânat din runda a XIV-a, după ce clubul timișorean a fost declarat focar de coronavirus. Și Farul a avut mai multe cazuri, iar Cosmin Petruescu a fost ușor ironic referitor la declarațiile lui Ianis Zicu, cu toată că și ripensiștii s-u văitat despre cum au stat închiși într-un cămin în carantina impusă.

Ripensia vine după un meci jucat la Cluj vineri seara. De când a avut probleme cu coronavirusul, trupa roș-galbenă nu a jucat deloc grozav. Chiar și așa, Cosmin Petruescu a vorbit despre entuziasmul din rândul echipei, probabil și pentru a-și mai încuraja elevii. ”Am avut doar două antrenamente la dispoziție. Consider că ne-am atins obiectivele pe care ni le-am propus, unul de refacere și unul de a puncta puțin pe partea tehnico-tactică. Îmbucurător este faptul că băieții au fost foarte receptivi, s-au implicat foarte bine, au răspuns foarte bine la solicitările noastre, motiv pentru care putem aborda cu mare încredere meciul cu Farul Constanța”, a declarat antrenorul.

Petruescu a vorbit despre punctele adunate de Ripensia acasă. Ca să fim obiectivi până la capăt, trebuie spus că punctele cu Turris, dar și Aerostar au venit și datorită unor arbitraje slabe, care au fluierat aiurea unele faze, iar roș-galbenii au ieșit ”pe plus” din aceste situații. ”Întâlnim o echipă foarte bună. Într-un clasament al jocurilor disputate în deplasare, cred că este echipa de pe locul 1, în condițiile în care li se vor atribui cele 3 puncte la «masa verde» cu Universitatea Cluj. O echipă incomodă, care putea fi mai sus în clasament dacă reușeau să și câștige punctele de pe teren propriu, unde cred eu că au avut mari probleme, în principal, din cauza terenului. Una peste alta, Farul rămâne una din obiectivele bune ale seriei (n.r. nu există serii în Liga 2, Petruescu repetă în mod obsesiv acest lucru), cu un obiectiv pe care nu și l-au ascuns, acela de a intra în play-off și de a se bate cu șanse reale la promovare.  Dar suntem pregătiți să dăm o replică pe măsură și să uităm că și noi în jocurile de pe teren propriu, chiar am făcut o figură frumoasă și am avut rezultate bune spre foarte bune”, spune Petruescu.

”Conferențiarul” pare să nu fi gustat deloc că Zicu a spus că Ripensia e o echipă disperată după puncte. Timișorenii sunt pe locul 19, iar în fotbalul timișorean se vorbește că la pauza meciului de la Reșița, patronul a intrat în vestiarul Ripensiei și i-a certat foarte dur pe jucători. Așadar, puțin stres cu siguranță există, dacă informația e adevărată, ceea ce ar arată că Zicu nu e deloc departe de adevăr. ”Am urmărit și eu declarația lui Ianis. Am observat abilitatea lui de a muta presiunea pe noi, pe faptul că suntem o echipă disperată, aflată în criză de puncte. Într-adevăr, suntem o echipă aflată în criză de puncte. Urmează un meci important, dar nu decisiv. Un meci pe care ne dorim să-l câștigăm, dar nu decisiv, pentru că mai sunt încă șase meciuri în primăvară plus, în funcție de poziția ocupată în clasament, se mai joacă 12, 6 sau 7 partide. Îi cunosc abilitatea, aceeași pe care a avut-o și ca jucător când încerca să-și deruteze și să-și dribleze adversarii. Îl asigur că nu plecăm pe fentă e că, virgulă (n.r. cacofonia nu se evită verbal prin cuvântul ”virgulă”), cu aceeași formație cu care va veni mâine la Timișoara a eliminat Cincceniul din Cupa României și a câștigat cu Reșița pe teren propriu după un joc foarte bun. Suntem pregătiți și nu vom ceda la astfel de jocuri psihologice”, a precizat Petruescu.

Meciul începe luni la ora 14 pe arena Electrica și nu este televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ