Ripensia Timișoara a cedat acasă la ultima întâlnire cu fanii, la scorul de 1-0 contra Oțelului Galați. De marcat, a făcut-o tot un ripensist, căci Cosmin Gladun a ”semnat” un autogol. Deși învingător, Dorinel Muntean a devenit brusc isteric la declarațiile de după meci.

Cu un grup de fani care a traversat țara, oțelarii au început meciul mult mai bine. În minutul 4, Gorovei a trimis la încheietura barelor, iar asaltul la poarta lui Dobre a continuat. Peste zece minute, la un atac al oaspeților, Berisha a șutat primul, Dobre a repsins în față, de unde a reluat Neagu, nu grozav, însă Gladun a gafat și a trimis mingea în propria poartă. Ripensia putea da lovitura peste aptru minute. dar atât David Ciurel, cât și Gavra, au tras pe Dur-bozoancă, fostul portar al lui Poli. Altă șansă a mai fost dintr-o fază fixă, dar Fridrch a trimis pe lângă. În minutul 40, Galațiul a cerut penalty la o intrare la Stoi, dar nu s-a dat nimic.

Repriza a doua a fost mai săracă în afzele de fotbal. mai ales că Oțelul are multe victorii la limită și nu e neapărat o ecchipă care să dea goluri până nu se mai oprește unui adversar vulnerabil. În minutul 64, oaspeții au avut însă o ocazie importantă. Din lovitură liberă, Neagu a tras în bară. Și Ripensia a avut o ocazie mare în minutul 75. Gavra  tras la poartă, dar Dur-Bozoancă nu a avut probleme să ghicească traiectoria. Deși terenul a rezistat destul de bine, nu s-a mai înscris deloc, iar Oțelul a putut pleca spre casă cu cele 3 puncte.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii (Zamfirescu 69′), Fridrich, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.)(Mogoș 90′), Tud. Călin (Rz. Morariu 69′) – Sofran, Zimța (Piftor 60′), Dav. Ciurel (Mihart 46′) – Gavra

Susporter Club Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Jardan (Mih. Adăscăliței 84′) – Laur. Maxim (Mitoi 56′), Berisha (Markovic 90+2′), Gorovei (A. Nica 56′)

Iulian Muntean spune că un egal era mai echitabil. ”Din păcate, atât am putut astăzi. Am avut momentele noastre bune în prima repriză, când am fi putut să egalăm. După care, în a doua repriză s-a văzut diferența de experiență dintre cele două echipe. Cei de la Oțelul au știut să închidă jocul, să-l fragmenteze, să tragă tot timpul de timp. Și-au făcut exact treaba și și-au obținut cele 3 puncte pentru care veniseră. Dacă e să ne uităm la prima repriză, poate că era echitabil un rezultat de egalitate. Am început foarte slab jocul și nu pot să-mi dau seama de ce. Primele 15 minute am fost timorați, visători, n-am avut curaj. Cei de la Oțelul au avut un prim sfert de oră foarte bun, au și înscris. Am înțeles că șutul mergea undeva în afară și din deviere a intrat în poartă. Dar după primele 15 minute era clar că vom avea meci foarte greu. După gol am echilibrat jocul. Am avut o perioadă forte bună și, în mod normal ar fi trebuit să egalăm. În mod normal, la sfârșitul primei reprize era echitabil rezultatul de egalitate. În a doua repriză nu s-a mai jucat foarte mult fotbal, din păcate”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Dorinel Munteanu a lăudat jocul Ripensiei de acasă, dar s-a enervat la final de interviu, când a fost întrebat dacă vrea să schimbe ceva în lot la iarnă. ”O victorie foarte importantă, în fața unui adversar care pe teren propriu e foarte-foarte bun, din punctul meu de vedere. Fiindcă știm cu toții că a câștigat cu Poli Iași, cu Csikszereda. Acasă este cam greu de învins la Timișoara, dar echipa mea s-a mobilizat foarte bine, s-a motivat foarte bine și am câștigat meritat. Am mai avut și alte șanse de a marca. Dar la limită sunt 3 puncte și cele 3 puncte sunt cele mai importante pentru noi. A fost autogol, dar am avut trei patru ocazii bune de a marca . Dar acesta e fotbalul. Autogol, neautogol, mai mult decât atât, adversarul nostru nu și-a creat foarte multe ocazii de gol. De la începutul prompviri în Liga 2, vreau să prindem play-off-ul, după aceea mai vedem ce ne rezervă anul viitor, când mai sunt trei jocuri din acest tur regulat. Domnișoară, v-am spus. Ce vreți să știși, ce transferuri vreau să fac. Ți-am spus că mai am trei etape din campionatul regulat anul viitor. E treaba mea ce fac eu la echipă”, a spus Muntean, către reporterul Timișplus, singurul ziarist prezent la meci.

Ripensia va juca în ultima etapă în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ