DISTRIBUIȚI

Ripensia mai are puțin de așteptat până când va intra în vacanță. Vineri, timișorenii vor juca pe terenul celor de la Universitatea Cluj, partida restantă din cadrul etapei a XIII-a. Cosmin Petruescu pare optimist înainte de joc.

Pentru acest meci, la Ripensia e indisponibil doar Adrian Neacșu. Deși chiar el a declarat că echipa a jucat jenant în prima repriză de la Reșița, Petruescu este acum optimist. ”Chiar dacă venim după un rezultat negativ în campionat, în această săptămână am făcut o analiză obiectivă a ultimului nostru joc. Cred că în mare parte am reușit să corectăm din greșelile pe care le-am făcut. Din punct de vedere fizic suntem într-o creștere vizibilă de formă. Am terminat a doua săptămână din punct de vedere al pregătirii. Începem să arătăm din ce în ce mai bine. Suntem optimiști, mai ales că avem o echipă tânără care în debutul campionatului a avut rezultate oscilante, dar care și-a revenit pe parcurs. Cred că putem trece relativ bine peste rezultatul din campionat cu Reșița și putem să facem o figură frumoasă la Cluj”, a declarat antrenorul.

Având în vedere situația îmbolnăvirilor de coronavirus, ”Conferențiarul” a comparat situația Ripensiei cu a celor de la U Cluj. ”Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă foarte dificilă, în compania unei echipe care a avut un parcurs asemănător cu al nostru. Sunt foarte multe lucruri comune între cele două echipe începând cu debutul campionatului, când ambele echipe au avut niște rezultate oarecum fluctuante. Ulterior și-au revenit și au avut o serie de victorii, de rezultat pozitive. În momentul în care se aflau pe un trend ascendent, ambele echipe au fost lovite de coronavirus. După carantina forțată în care au fost obligate ambele echipele să stea niciuna nu a avut rezultate pozitive. Nu știu dacă mai este vreo altă echipă, probabil Slobozia, care am avut atât de mulți jucători în același timp afectați de acest virus”, a mai adăugat antrenorul ripensist.

Între timp, FRF a omologat la ”masa verde” meciul pierdut cu 3-0 dintre Ripensia și Mioveni. Meciul dintre U Cluj și Farul nu apare însă deocamdată omologat. Altfel, Clujenii și Ripensia vor juca vineri de la ora 16, într-un meci care nu va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ