DISTRIBUIȚI

Dacă ASU Poli a reluat antrenamentele în grupuri mici, cu antrenorul principal, Ripensia nu a făcut acest lucru. Fotbaliștii au voie să alerge în Ciarda Roșie, dar cu anumite reguli. Data reluării antrenamentelor nu e stabilită, dar clubul și-a definitivat lotul în privința portarilor. Președintele Mihu spune că la finalul celor trei ani de contract, Cosmin Petruescu trebuie să promoveze echipa.

O parte a lotului roș-galbenilor e în Timișoara, doar localnicii, deoarece ceilalți jucători au mers demult acasă. ”Le-am dat voie, dacă vor, să alerge pe terenul din Ciarda Roșie. Dar le-am spus niciodată să nu fie mai mult de trei. Așa că ei trebuie să vorbească cu portarul de la bază, să respecte acest lucru. Oricum, peste jumătate din lotul nostru nu este din Timișoara, deci sunt foarte puțini. Probabil, după 15, vom stabili cum vom relua antrenamentele, dacă se vor mai relaxa condițiile. Cel mai probabil, undeva spre finalul lunii vom reveni la antrenamente organizate”, ne-a declarat Dumitru Mihu.

ASU Poli nu a trimis jucătorii la testare, deși au reluat antrenamentele. Nici cei de la Ripensia nu s-au testat, mai ales că nu se pregătesc organizat. Dumitru Mihu spune că dacă va fi obligatoriu, clubul poate face testarea PCR pentru fotbaliști, dar admite că o cheltuială în plus. ”Sigur, este o cheltuială în plus. Dacă va fi obligatoriu, ne vom testa. Nu ne este imposibil.  Și probabil la reluarea competiției, va trebui să o facem. Jucătorii și staff-ul sunt oameni tineri, nu neapărat pentru ei e pericolul, cât să nu ducă virusul acasă”, a explicat cel care e principalul finanțator al echipei.

Lotul Ripensiei nu e definitivat, dar lucrurile sunt clare la capitolul portari. După plecările lui Monea și Chera, este oficial că și Horațiu Moldovan nu va mai continua în roș-galben. Revine Haralambie Mociu, împrumutat la Foresta Suceava. ”Moldovan a avut șase luni contract cu noi, înțelegerea ajunge la final. Revine Mociu, iar cu Păduraru m-am înțeles în sensul că acceptă să fie al treilea portar. El mai are contract. Noi vom juca cu portar juniori în principiu, și atunci ar fi Dobre și Mociu. Dacă Păduraru nu accepta asta, pentru că și el e tânăr, are 25 de ani, ne înțelegeam și îl lăsam să plece”, a explicat președintele.

Altfel, pentru cei trei ani de contract cu Cosmin Petruescu, obiectivul final trasat este promovarea, iar președintele crede că până atunci, ori stadionul-lego, ori cel din Ciarda Roșie va fi gata. ”Pentru primul an, obiectivul este clasarea în primele 10. Apoi, pentru al doilea, să fim în zona podiumului. Sigur, dacă vom putea promova, nu ne vom da la o parte. Pentru al treilea an, obiectivul e promovarea. Ripensia este un club pentru performanță. Dacă am avea acum stadion, am apăsa pedala pe accelerație. Cred că în următorii doi ani va fi gata un stadion mic, pentru că cel mare nu cred că va fi gata în următorii zece ani”, a mai declarat Mihu.

Teoretic, Timișoara are promise trei stadioane care pot găzdui competiții. Cel mare, făcut de CNI, dar și două făcute de autoritățile locale, cel ”lego” și cel din Ciarda roșie.

LĂSAȚI UN MESAJ