DISTRIBUIȚI

Puțină lume știe că Primăria Municipiului Timișoara deține și proprietăți în afara orașului. Printre acestea se numără și vilele ”Bistra” și ”Bertha” de la Poiana Mărului. Nicolae Robu și consilierii liberali ar vrea să vândă cele două vile, dar proiectul de hotărâre de consiliu local nu a trecut. 

Proiectul de HCL vorbea despre vânzarea prin licitație publică a proprietăților de pe teritoriul localității Măru, din comuna cărășeană Zăvoi. Nicolae Robu spune că e normal ca un bun turistic să fie valorificat de un privat. ”E cabana pe care o avem și care nu înseamnă decât cheltuieli și bătaie de cap. A și decedat un om de pază acum vreo doi ani acolo. Trebuie pusă în valoare, așa cum este firesc, de un privat. Noi nu suntem deținători de case de vacanțe. Ce să facem? Să mergem noi să ne relaxăm într-un bun care este până la urmă public, chiar dacă este în proprietatea privată a municipiului? Cred că trebuie vândut, aduși niște bani la bugetul local. Avem ce să facem cu ei, nu să ținem acolo o sursă de încărcare a bugetului nostru cu cheltuieli”, a spus Robu, în ședința de plen.

Consilierul local Adrian Orza, care va fi sprijinit la alegerile locale pentru funcția de primar de către PSD, a spus că ar fi mai oportun să se dea locațiile în concesiune, nu să se renunțe definitiv la proprietate. Argumentul a fost legat de cum au intrat autoritățile în trecut în proprietatea clădirilor. ”Dacă ne-am raporta la efoturile făcute de înaintații noștri în perioada interbelică, poate nu ar fi o oportună să o vindem, Ea într-adevăr, trebuie valorificată. Cred că ar mai bine să o concesioneze primăria, nu să renunțe la proprietatea ei”, a spus Orza, în plen. Robu a fost susținut și de colegii liberali Lucian Căldăraru și Ștefan Sandu. Cu toate acestea, proiectul a luat doar 15 voturi pentru din cei 20 de consilieri locali are au participat la ședință și nu a trecut, deoarece orice proiect de patrimoniu are nevoie de 19 voturi.

Robu nu a fost prea încântat de vot, unde un consilier a votat împotriva și alți patru s-au abținut. Edilul a spus că așteaptă o altă componență a consiliului local și a mai precizat că redevența încasată e mult prea mică. ”Eu consider că încasarea unei redevențe nesemnificative nu este de interes. Gândim pe termen lung, eu nu văd utilitatea de a avea în patrimoniu așa ceva. Mereu sunt lucruri de făcut în orașul nostru, care țin de ceea ce trebuie făcut de o administrație locală. Cred că trebuie să ne descărcăm de alte sarcini. Dacă ar veni venituri semnificative, ar fi altceva. Asta este, așteptăm o altă configurație a consiliului local”, a spus primarul.

Conform legii, un proiect poate fi supus la vot în aceeași formă de două ori. Așadar, probabil a doua ”înfățișare” va fi după alegerile locale.

foto: calatordepoveste.ro

LĂSAȚI UN MESAJ