DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus a generat un foarte bun pretext pentru amenzi și controale făcute toată ziua, mai ales la societățile comerciale. În Timișoara au fost și săptămâni în care s-au dat cele mai mari amenzi în timpul stării de urgență, din toată țara, amenzi declarate oricum neconstituționale. Controalele făcute cu o desfășurare de forțe fără niciun sens sunt criticate de primarul Nicolae Robu.

Robu a mai atras atenția că aceste controale sunt ridicole în maniera în care sunt realizate. ”Controalele acestea sunt făcute cu o mobilizare de forțe disproporționată. Am mai discutat asta, am constat că m-am întors din concediu și nu s-a schimbat nimic. După ce am discutat prima dată nu s-a înțeles că nu e corect să se procedeze așa. Ce situație are orașul acesta, să vină echipe de control cu zece oameni în uniformă și alți cinci în civil. Este ostenție! Prima dată când am văzut așa ceva în Piața Victoriei m-am speriat efectiv. Am crezut că e ceva cu violență, droguri. Să nu fiu greșit înțeles. E foarte bine că se fac controale, dar mai degrabă ar trebui să se facă o supervizare, nu controale. Când oameni stau liniștiți, mesele sunt distanțate, cei ce servesc au mască și mănuși, nu e normal ca o echipă de 15 oameni să-i deranjeze pe cei care după o zi de muncă beau un suc, o cafea, o bere, mănâncă ceva. Dacă avem reacții arțăgoase de la cei ce sunt supervizați, atunci ar trebui să se vină peste ei în forță, să se învețe minte”, spune Robu.

Într-adevăr, de la început de pandemie, și în comunicare publică, Poliția sau Prefectura ”bombardează” mass-media cu informații despre amenzi. În timp ce în țări precum Italia, polițiștii aranjau măștile bătrânilor care nu le purtau corect, la noi, oamenii legiii amendau bătrâni care nu aveau televizor în casă și nu știam că trebuie să aibă declarație asupra lor. Robu poate discuta însă problema și direct cu ”șeful”. colegul său de partid, Marcel Vela, ministrul de Interne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ