DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a declarat, la a doua conferință de presă susținută în calitate de primar, că a găsit o situație gri în primărie. Noul edil a spus că sunt facturi de curent neplătite, dar și un buget care nu permite investiții care erau destul de importante pentru oraș, care momentan vor trebui să aștepte!

Fritz a povestit o situație din care se deduce că pe vremea lui Robu nu s-a plătit, efectiv curentul. Primăria era să fie decuplată! ”Am avut surpriza să vine o somație de întrerupere a furnizării curentului. Nu au fost făcute plățile la două facturi. Sunt mai multe, unele dintre ele nu sunt încă scadente, dar sunt totuși multe. 153 de mii de lei nici nu au fost înregistrați în perioada aprilie-iunie. Facturi pe care nimeni nu le-a găsit. Dacă nu am fi găsit aceste facturi, atunci ni s-ar fi tăiat curentul. Bineînțeles că vom plăti aceste facturi și nu se va tăia curentul”, a povesit Fritz. De la alegeri până la învestitură, Robu a declarat că nu a lăsat nicio ”grea moștenire” în primărie.

De asemenea, Fritz este surprins și în niciun caz pozitiv despre litigiile multiple pe care instituția pe care o conduce le are pe rol. Dintre care majoritatea, ”statistic” vorbind, le pierde. ”Avem despăgubiri pentru procese de 3,8 milioane de lei și 2500 de litigii pe rol. Va trebui să analizăm ce fel de litigii sunt aceste și trebuie să reducem numărul de litiigii. Ar trebui să avem altceva de făcut decât doar să fim in instanță, mai ales că multe le pierdem”, a punctat noul primar.

Din acest motiv, nu se pot începe demersurile pentru cumpărăraea unei clădiri de pe intrarea Doinei, care aparține de STPT, unde ar urma să se mute bolnavii de cancer care fac radioterapie la Clinicile Noi, adică foarte aproape de clădirea pe care primăria dorește să o cumpere. Acum, acești bolnavi stau în fosta clădirea Dermatologiei din centrul orașului, unde urmează săs e amenajeze un Centru de Cultură și Artă. ”Suntem într-o situație financiară provocatoare. În septembrie s-a adoptat acel HCL ca să cimpărăm acea clădire pentru Spitalul Municipal. Jumătate din suma de 4 milioane de lei ar trebui plătit în acest an, 2 milioane de lei. Nu există acești bani în buget.Așa că va trebuie să analizăm ce facem cu această clădire, dacă putem încheia acest contract de vânzare. Pentru că nu am găsit aceste 2 milioane de lei”, a punctat germanul.

Fritz a mai spus că s eva renunța și la două licitații, din același motiv, al lipsei banilor. ”Trebuie să oprim procedurile la două licitații, din cauza situației financiare dificile în care ne aflăm. Prima este despre externalizarea serviciilor de curățenie în primărie, din valoare de 18 milioane de lei. Deocamdată nu avem acești bani, se ocupă Colterm și Horticultura de aceste lucruri. Nici asta nu este o soluție bună pe termen mediu. Va trebui să analizăm care e soluția cea mai eficace. A doua este pentru parcarea de la Multiplexity, de pe Take Ionescu. Trebuie să clarificăm niște lucruri. Vom amâna această procedura până vom știe exact cum o putem finanța”, a mai spsu Fritz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ