DISTRIBUIȚI

După validarea dosarelor de candidatură pentru alegerile locale PNL Timiș a fost criticat pentru faptul că a primit trei primari și trei viceprimari din mediul rural care au fost în PSD. Președintele filialei, Nicolae Robu, a croit o argumentație prin care ar disculpa situația concretă de acum și spune că Ioan Lihoni de la Bethausen nu a spus niciodată că președintele țării e ”dintr-o altă rasă”.

Cei care au trecut de la PSD la PNL sunt: Ioan Lihoni – primar Bethausen, Claudiu Coman – primar Sânandrei, Gabriel Koller – primar Sacoșu Turcesc, Ioan Cesea – viceprimar Criciova, Vasile Boșoschi – viceprimar Remetea Mare, Iosif Minnich – viceprimar Sânandrei. Robu are o veritabilă ”teorie” despre traseism. ”Dacă pleacă din oportunism, dacă pleacă la un loc care simte că e mai călduț pentru următorii patru ani, fără niciun atașament, fără nicio implicare sufletească în schimbarea de apartenență, atunci econdamnabil. Atunci când anumiți primari – se pune problema primarilor din mediul rural în general – care nu fac politică, ei ajung mai mult conjunctural la un partid sau altul și fac administrație din postura de primari, dar nu fac jocuri politice, nu împroașcă cu noroi în unii sau alții, dar își dau seama că nu pot face pentru cetățeni ceea ce-și doresc pentru că au greșit că s-au orientat spre un anumit partid, dacă atunci doresc să se repoziționeze, atunci nu cred că este foarte grav”, spune Robu, filozofic.

Despre Ioan Lihoni, edilu în funcție la Bethausen, cei de la USR au spus că în trecutul nu foarte îndepărtat ar fi zis despre Klaus Iohannis că e ”dintr-o altă rasă”. Robu spune că a aflat că nu e adevărat. ”Eu am fost sesizat că primarul Ioan Lihoni ar fi spus vorbe grele despre președintele Iohannis. În acea clipă am dat dispoziție imediat să nu fie primit în PNL. Nu puteam primi pe cineva care a vorbit în termenii despre care mi s-a relatat la acea vreme despre președintele Iohannis, fost președintele PNL, președinte al României promovat și susținut de PNL. Mi s-au adus toate explicațiile și toate argumentele că este o informație falsă, că primarul nu a făcut acele afirmații, ele au fost făcute de altă persoană. Fiecare trebuie judecat după faptele sale”, a spus Robu.

Nicolae Robu a mai spus că o lege ce impune pierderea funcției alese trebuie să fie uniformă, atât pentru parlamentari, dar și pentru primari. ”Dacă se consideră că e un lucru rău să se legifereze acea mutare, trebuie să fie valabil și pentru parlamentari, și pentru primari. Când începe un nou mandat eu cred că se produce o dezlegare. Cred că ar fi prea mult să se impună o legătură pe viață”, a mai spus liberalul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ