DISTRIBUIȚI

Chiar dacă tot sportul mondial a fost dat peste cap de pandemia de coronavirus, o situație cu totul aparte este cea de la echipa de rugby SCM Timișoara. Vicecampionii naționali au ajuns în situația de a nu juca niciun meci din Cupa României și vor rămâne cu doar cele trei meciuri din campionat, care le-au adus și medalia de argint în Superligă.

În martie, când trebuia să înceapă campionatul, sportul a intrat în pauză. În vară, s-au reluat meciurile cu un baraj. Timișoara  ajuns în semifinale, unde a trecut dramatic de Steaua. Apoi, a pierdut finala cu Baia Mare. Toate cele trei partide s-au jucat la Brașov, pe Stadionul Noua. Urma să se joace Cupa României. Clubul a avut cazuri de coronavirus în octombrie, ceea ce a dus la amânarea meciului cu Clujul și la pierderea la ”masa verde” a partidei cu Baia Mare. A urmat pauza echipei naționale, unde s-au îmbolnăvit alți jucători ai Timișoarei, pentru ca acum, în noiembrie, din cauza a doua două cazuri, DSP să nu-și dea acordul ca echipa să joace!

Managerul Dănuț Borzaș spune că DSP a decis așa deoarece are coronavirus Vali Calafeteanu. ”Am făcut în 12 testul pentru meciul cu Clujul, care urma în 14. Au fost depistați pozitivi Valentin Calafeteanu și Kemal Altinok. Când au auzit că Vali Calafeteanu e antrenor, cei de la DSP l-au întrebat dacă a avut contact cu jucătorii și au considerat că este contact direct cu toată echipa. Ne-au dat hârtie că ne interzic să jucăm meciurile din 14, 18 și 21 noiembrie. Acum, sunt 21 de persoane izolate. Calafeteanu a avut simptome ușoare, Altinok a avut febră înainte să fie depistat pozitivi chiar”, ne-a declarat Dănuț Borzaș.

Primul caz de coronavirus a fost Mihăiță Lazăr, iar apoi au fost depistați Gabriel Rupanu și Sikote Joji. Ulterior, la echipa națională au făcut o formă ceva mai serioasă de coronavirus Eugen Căpățînă, Cătălin Fercu, Vlad Neculau, Moala Maliepo, Ionel Melinte, Stephen Shennan și kinetoterapeutul George Radu. Apoi, au mai fost depistați pozitiv un junior și un senior, iar acum, la testarea pentru Cupă, Calafeteanu și Altinok. 21 de persoane sunt în izolare până în în 26 noiembrie, după care, probabil, echipa va pleca în vacanță.

Dănuț Borzaș spune că a nu e vina clubului că echipa a jucat doar trei meciuri anul acesta. ”Este puțin, într-adevăr, dar ce putem noi să facem? Sunt deciziile autorităților. Poate era mai bine să se fi jucat și Cupa României în vară, când nu erau atât de multe cazuri. Sunt și alte echipe care au acum cazuri, nu știu dacă va fi o reprogramare pentru primăvară. Campionatul ar urma să  e reia în ultimul sfârșit de săptămână din martie. Acum că nu mai este domnul Rușeț director, am discutat cu contabila ce a preluat, să plece echipa în vacanță. A spsu că vom face o ședință după ce ies din izolare”, a mai spus Borzaș.

Rugbyștii ar urma să reia pregătirile după data de 6 ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ