DISTRIBUIȚI

Din această după-amiază, cei de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara pot reporni computerul tomograf. Piesa stricată la aparat a fost înlocuită, după defecțiunea de săptămâna trecută.

Piesa ce trebuia schimbată a venit în regim de urgență, deoarece CT-urile erau vitale pentu evaluara cazurilor de covid-19. ”Am reușit să aducem piesa în timp record. Aseară a fost instalată și s-au făcut probele, iar astăzi vom repune în funcțiune CT-ul. Vreau să mulțumesc firmei care asigură mentenanța pentru promptitudinea cu care a răspuns apelului nostru. De obicei, aducerea unei asemenea piese poate dura chiar și o lună. Cei de la companiafurnizoare au înțeles însă situația gravă în care ne aflam, dar și faptul că unitățile de primiri urgențe de la spitalele Municipal și Județean riscau să intre în colaps din cauza numărului mare de pacienți care aveau nevoie de investigații imagistice. Vom relua scanările atât în cazul pacienților COVID 19, care sunt internați în secțiile spitalului nostru, cât și a celor care sunt aduși de ambulanțele SAJ sau SMURD pentru evaluare în triaj. De asemenea, vom putea relua și investigațiile imagistice ale pacienților Non-COVID”, spune Diana Manolescu, directoarea medicală a spitalului.

În perioada în care investigațiile pulmonare nu s-au putut face lângă Pădurea Verde, pacienții au fost direcționați la Spitalul Județean, în cazul investigațiilor imagistice mai complexe, sau la Spitalul Municipal. ”Vreau să le mulțumesc colegilor manageri de la cele două spitale suport, Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Municipal, pentru că au reușit, timp de aproape o săptămână, să asigure evaluarea imagistică a pacienților infectați cu SARS CoV2. Știu că a fost destul de complicat pentru Unitățile de Primiri Urgențe din cele două spitale să facă față afluxului mare de pacienți ce trebuiau consultați din punct de vedere imagistic. De acum, vom relua în unitatea noastră scanarea bolnavilor COVID 19. Rămâne însă acel semnal de alarmă, pe care l-am tras și la începutul lunii ianuarie, dar și săptămână trecută, atunci când spuneam că avem nevoie cât mai repede de un al doilea CT pentru back-up„, spune directorul de la ”Victor Babeș”, Cristian Oancea.

Doar în ultimele șase luni, CT-ul de la ”Victor Babeș” fost utilizat pentru 10.000 de bolnavi de covid-19, dar și pentru sute de mii de alte investigații ale celor cu alte afecțiuni. pentru că un singur tomograf nu e suficient, primarul Dominic Fritz a promis că se va achiziționa un aparat nou, astfel încât unitatea spitalicească să aibă două. primpria va contribui cu 10% din sumă, resutl urmând să vină de la Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ