DISTRIBUIȚI

Din 16 iulie, a crescut numărul de zboruri de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, chiar dacă trăim vremuri tulburi din cauza coronavirusului. De astăzi, s-a mai adăugat un zbor cu charterul spre Creta, pe lângă faptul că au început cursele Tarom spre litoralul românesc.

Astfel, de la Timișoara sunt două curse charter spre Creta, luni și joi, săptămânal, până în 28 septembrie. Alte curse charter de la AIT sunt cele spre Rhodos, operate miercurea, până în 30 septembrie și Skiathos, operat sâmbăta, până în 3 octombrie. Conducerea aeroportului așteaptă ca la începutul luni august să se opereze câte trei curse charter pe săptămână spre Antalya, iar directorul Dorel Grădinaru speră inclusiv la reluarea zborurilor spre Tunisia și Egipt, din septembrie . Rămâne de văzut cum vor evolua restricțiile de călătorie în contextul pandemiei.

Directorul este optimist. ”Deși ne aflăm într-o situație epidemiologică neașteptată, fiind și o perioadă cu multe restricții, turiștii nu au renunțat la vacanța de vară. Îi asigurăm de faptul că pe aeroportul Timișoara sunt luate permanent toate măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului și sunt în siguranță în ceea ce privește tranzitarea aeroportului, atât la plecare cât și la sosire. Turiștii care nu au reușit până acum să își programeze vacanța pentru perioada estivală, încă mai pot alege o destinație cu zbor charter direct de pe aeroportul Timișoara. În funcție de preferințe, aceștia pot opta fie pentru una dintre destinațiile disponibile în insulele din Grecia, litoralul Mării Negre sau Turcia, fie pentru o vacanță pe plajele însorite din Egipt sau Tunisia, spre care ne așteptăm să fie operate zboruri charter în această toamnă”, spune Dorel Grădinaru.

În continuare, pe AIT există un regulament strict pentru a limita răspândirea coronavirusului. În cazul curselor de linie, s-au reluat recent zborurile spre Germania, Italia, Spania, Franța, Belgia și Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ