DISTRIBUIȚI

Juriul Concursului Național de Dramaturgie a anunțat cele patru texte care au ajuns în următoarea etapă. Competiția de texte de dramaturgie are loc în cadrul Festivalului Național de Dramaturgie, care începe săptămâna aceasta la Timișoara.

Juriul a fost format din profesorul universitar Nicolae Mandea, președintele juriului, teatrologul Călin Ciobotari și Codruța Popov. Din 30 de texte, s-au selectat următoarele patru texte: ”Stockholm” de Ana-Sorina Corneanu”Noul profet” de Radu Popescu, ”Medeea: Furie” de Radu Popescu și ”Copiii nopții” de Radu Andrei. În timpul FEST-FDR, adică în perioada 28 august – 5 septembrie, textele vor fi prelucrate de regizorii și actorii Teatrului Național în cadrul Atelierelor CND.

Astfel, cele patru texte vor deveni spectacole-lectură, prezentate publicului în cadrul acțiunii Teatru-lectură în Parcul Civic, în fiecare zi, între 2-5.09.2021, de la ora 11, în Parcul Civic, în proximitatea Sălii 2. În cadrul Teatrului Civic, spectatorii vor putea interveni asupra textelor. De altfel, acțiunea face parte din Vocile Orașului. 

De asemenea, cele patru texte vor fi cuprinde într-un voluma care apare în noiembrie. Teatru-lectură în Parcul Civic este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ