DISTRIBUIȚI

Deși este la ”modă” ca politicienii să vorbească toți despre digitalizare, România e încă departe de niște deziderate deloc pretențioase. O dovadă o reprezintă și modul în care se prezintă sub acest aspect Primăria Municipiului Timișoara. Frit za povestit cuma  căzut platforma Zoom la o ședință în care dorea să le vorbească tuturor funcționarilor.

Pentru digitalizare, Fritz spune că se bazează pe aportul consilierului său eprsonal Valentin Mureșan, fost manager la Intel România. ”Am vrut să avem o aduna generală a funcționarilor primăriei de An Nou. Când toată lumea a încercat să intre pe Zoom, serverul a avut o cădere”, a relatat edilul. USR-PLUS a vorbit mult în campania electorală despre necesitatea digitalizării și în primăria timșoreană dar nu numai.

Deocamdată, se lucrează mult pe hârtie. ”Anul trecut au fost aproximativ 90.000 de solicitări. doar 2,68% dintre ele au fost depuse online. Mai mult, 5,6% au venit pe fax. Peste 90% au fost depuse fizic sau prin curier. Asta înseamnă un timp de așteptare, multe hărtii și multă muncă pentru un funcționar. Din 600 de angajați, doar 27 trimis mai mult de două mailuri pe zi. 108 au tirmis un singur mail pe zi”, a explicat edilul.

Fritz spune că se lucrează la schimbare. ”Avem nevoie de o schimbare a culturii informaționale, să ne folosim de comunicarea internă digitală și nu să ne scriem scirosir reciproc. O să revizuim politica de siteuri, sunt foarte multe. Lucrăm la automatizarea unor procese”, a mai adăugat germanul.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ