Studenții din Timișoara pot să salveze vieți omenești donând sânge sau celule stem. În această săptămână are loc o sesiune de recoltare sanguină în cadrul unei campanii naționale numite ”Sângele înseamnă viață! Donează sânge și/sau celule stem!”.

Tinerii sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină din oraș în perioada 24 – 26 martie, între orele 8.00 – 13.00, pentru a se alătura campaniei. În schimbul sângelui donat, aceștia vor primi un set de analize gratuit, li se va măsura tensiunea arterială, ritmul cardiac și temperatura corpului. Totodată, vor beneficia de o zi liberă de la locul de muncă și vor primi bonuri valorice.

foto campanie donare sangeCampania este organizată de Asociația Studenților în Științe Exacte din Universitatea Timișoara și Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara. „Donatorii de sânge sunt adevăraţi eroi, iar sângele donat de tine va fi descompus în componente şi vei putea să ajuţi până la trei vieţi omeneşti. Donează sânge sau celule stem! Fii chiar tu un erou!”, le transmit organizatorii oamenilor.

Potrivit unor statistici realizate de specialiști, un om are nevoie de sânge la fiecare trei secunde și 60% din populație va avea nevoie de sânge la un moment dat, însă doar 2% din populație donează sânge.

Nicoleta POPA

 

LĂSAȚI UN MESAJ