DISTRIBUIȚI

E o lungă vară fierbinte în PNL Timiș. Alegerile de la PNL Timișoara scot la vieală tot felul de strategii politice. Mâine e ultima zi de înscriere, iar Raul Ambruș și alți susținători de-ai săi s-au înscris la alegeri, deși o parte dintre ei au fost suspendați! 

Un email de la PNL Timiș anunță cum Ambruș dă înapoi de la faptul că a contestat suspendare ședinței de alegeri din 3 iulie. ”Raul Ambruș s-a înscris astăzi în competiția pentru președinte al organizației PNL Timișoara recunoscând activitatea Biroului Politic Local pe care l-a contestat în repetate rânduri. Raul Ambruș a renunțat la biroul său politic nestatutar și și-a depus candidatura pentru șefia organizației PNL Timișoara. Autoproclamat președinte al PNL Timișoara, acesta a lăsat deoparte pretențiile nelegitime la conducerea organizației și a acceptat că voința unui grup restrâns de persoane nu poate trece peste prevederile statutare”, se arată într-un mail semnat de Biroul de Presă al PNL Timiș.

La prima vedere, pare surprinzător că susținătorii lui Ambruș candidează și ei pentru președinția filialei. ”Miza” e însă de a avea mai mulți oameni la organizarea alegerilor, pentru a contracara organizarea lui Dănuț Groza. ”Alături de Raul Ambruș, pentru aceeași funcție de președinte, s-au mai înscris alți 6 candidați: Claudiu Chira, Mariș Daniela, Munteanu Adina, Pîrva Cantemir, Neșcu Ioan Viorel, Stoica Dan Alexandru”, mai transmit cei de la PNL, numind cinci dintre candidați cu prenumele în față, ca la inculpații penali.  Dintre ei, Ambruș e suspendat în prezent deci teoretic, candidatura sa nu se va valida de către conducerea PNL Timiș actuală.

Aparent, din informațiile noastre, până astăzi, Cosmin Tabără, cel care a fost candidatul lui Ambruș la conducerea PNL Timișoara, nu s-a înscris încă! O mai poate face până sâmbătă, la ora 12. ”Toate candidaturile depuse vor fi analizate în cadrul procesului de organizare a alegerilor din 31 iulie 2021. Mâine, sâmbătă, 24 iulie, este termen limită pentru înscrierea în competiția alegerilor de la PNL Timișoara”, se mai arată în comunicatul d epresă al PNL Timiș.

În legătura cu rămânerea validă ca alegerilor din 3 iulie, totul depinde de Curtea de Onoare și Arbitraj. Aceasta va dedice dacă validează sau nu noul Birou Politic al PNL. Dacă nu, alegerile rămân valabile și nu se va mai organzia nimic pentru PNL Timișoara! Problema e că la Lugoj nu se fac deloc alegeri municipale, ceea ce oricum pune în dificultate alegerile pentru PNL Timiș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ