DISTRIBUIȚI

Ambasadorul  Republicii Africa de Sud, Thenjiwe Ethel Mtintso: “Unitatea se găseşte doar în acest continent, la fel şi originea”

Universitatea de Vest din oraşul de pe Bega a organizat un nou eveniment-premieră în România! Astăzi, şefi ai misiunilor diplomatice din zece state africane reprezentate în România au sărbătorit Ziua Africii, alături de conducerea universităţii, oficialităţi locale şi studenţi. Inițiativa se datorează Centrului de Studii Africane „Ubuntu”, din cadrul UVT. Evenimentul are drept obiectiv consolidarea legăturilor dintre România şi Africa.

Directorul Centrului UBUNTU, Silviu Rogobete, a spus că „este o mare onoare pentru noi. Avem reprezentanţi din toate ţările Africii,ambasadori în România. Trebuie să avem încredere unii în alţii. Avem de învăţat de la spiritul african despre «global village» («sat global»). Sper ca aceste conexiuni să facă naţiunile noastre mai puternice, referindu-ne şi la partea de business”.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu a lipsit de la eveniment. Emoţionat, edilul a fost încântat de viitoarele cooperări şi consideră că Timişoara este un pol cultural foarte puternic, cu o economie foarte puternică. Acesta a ţinut să menţioneze faptul că oraşul se află pe locul I în topul realizat de prestigioasa revistă FORBES, în ceea ce priveşte sfera de afaceri, şi consideră că evenimentul este o reuşită.

„Universitatea de Vest din Timişoara a organizat acest eveniment pentru prima dată în România. «La mulţi ani, Africa!», din partea României, din partea universităţii noastre. Credem în colaborarea cu dumneavoastră, avem multe proiecte. Vă rog ca, pe viitor, să consideraţi universitatea noastră ca pe o uşă deschisă pentru dumneavoastră”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Conform celor spuse de ambasadorul  Republicii Africa de Sud, Thenjiwe Ethel Mtintso, oamenii din mediul de afaceri au pierdut potenţialul Africii. „Unitatea se găseşte doar în acest continent, la fel şi originea. Viitorul este Africa. Mulţi se tem de o solidaritate şi mai puternică din partea tuturor africanilor”, a concluzionat Thenjiwe Ethel Mtintso.

A. STOICA

Zilei Africii la UVT – galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ