DISTRIBUIȚI

Scandal de proastă factură înainte concertului de vineri seara din Parcul Rozelor, la care vor participa personalități precum Cristian Măcelaru sau Dumitru Prunariu. O parte din angajații de la Filarmonică spun că la eveniment nu se respectă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, iar în presă a apărut și un document despre care DSP spune că este neconform cu legea! 

Problema cu concertul ar fi că nu se asigură distanțarea socială și că, fiind 5000 de persoane, limita legală nu e acceptată. De asemenea, s-a reclamat căldura de la repetiții. DSP Timiș susține că documentul apărut cum că evenimentul nu respectă legea nu corespunde legii, și s-a declanșat o anchetă internă. ”Adresa apărută în spațiul public reprezintă un înscris întocmit de către angajați ai DSPJ Timiș, neconform dispozițiilor legale, motiv pentru care conducerea DSPJ Timis a declanșat o anchetă pentru clarificarea incidentului. Domnului petent Ion Vidu i-a fost emisă o notificare rectificativă”, informează DSP Timiș.

Directorul Filarmonicii Banatului, Ioan Gârboni, spune că e vorba de patru angajați care mereu fac scandal. ”Din cei 210 membri ai orchestrei, patru sunt cei care tulbură mereu apele. Este, de fapt, o furtună într-un pahar cu apa. Filarmonica Banatul a luat toate măsurile legale de protecție a colegilor mei, de altfel, toată orchestra va fi pe scenă la ora 9, nu există nicio atitudine de împotriva a unor colegi. Doar cei patru colegi au reclamat peste tot. S-a făcut control de către poliție, s-a constat că toată lumea poartă măști, scena are peste 400 de mp la 80 de muzicieni, toți colegii au primit apă minerală. S-a verificat și sălile de studiu, unde cu toată că fiecare era singur, se purta mască. Acea pretinsă hârtie de la DSP este din punctul meu de vedere, prin omisiune un fals. Acea referire la 50 de persoane face referi la activități private”, a spus Ioan Gârboni.

Nicolae Robu spune și el că evenimentul este perfect legal. ”Așa ne purtăm când un om de asemenea calibru, o personalitate la nivel mondial, vine în orașul nostru să-l omagieze? Și noi îl vom omagia îi vom da titlul de cetățean de onoare, acolo, pe scenă. Noi trebuie să fim atenți la lege, nu la ce cârtește unul sau altul. Câte vreme legea e respectată, mai departe noi dăm o decizie de oportunitate. Consideră că este oportun să organizăm asemenea evenimente, desigur, fără anvergura de altă dată”, a spus Robu, cu referire la manifestările de Ziua Timișoarei.

Evenimentele dedicate Zilei Timișoarei au început de joi seara, în Parcul Rozelor, cu seara de muzică populară. Sâmbătă și duminică, în Piața Libertății va fi Bega Music Festival, air luni, seara de blues, în aceeași locație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ