DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță vineri că de joi Teatrul German de Stat are o nouă directoare. Actrița Ioana Iacob a fost numită director, prin dispoziție a primarului și îl înlocuiește pe Ioan Boldureanu de la conducerea instituției.

Numirea unei persoane din ”fenomen” vine la începutul stagiunii de toamnă. ”Teatrul German de Stat este o instituție foarte importantă în angrenajul cultural al orașului și am considerat că, la început de stagiune, este nevoie de plus valoare în zona activității artistice. Gestionarea activității instituției necesită pe lângă competențe administrative și o viziune și experiență în domeniul teatral.Suntem convinși că dna Ioana Iacob va aduce un nou impuls activității artistice la început de stagiune, așa cum a făcut-o și în anul 2016 când  Teatrul German de Stat a reușit să obțină un număr impresionant de premii în țară și străinătate”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Ioan Boldureanu conduce Teatrul German de Stat încă din 2017, de când vechiul director, Lucian Vărșăndan a fost dat jos din funcție, pe motiv că studiile sale nu sunt cele cerute de lege. Vechiul director avea Studii de Litere și Drept. ”Îi mulțumim domnului Boldureanu pentru activitatea intensă și apreciată depusă într-o perioadă foarte grea a Teatrului German de Stat și suntem convinși că va fi un sprijin real, din punct de vedere administrativ pentru noul manager”, mai spune primăria.

foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ