DISTRIBUIȚI

Astăzi la ora 11, FRF a avut  consultări cu toți președinții de AJF din țară. Discuția a adus propuneri noi pentru sistemul de joc din ligile județene, dar și o decizie care deși nu e încă oficială, e certă, și anume, că barajele se vor disputa în alt sistem. Campioana din Timiș nu se va mai lupta pentru un loc în Liga 3 cu campioana Mehedințului. Altfel, în cel mai vestic județ al țării se dorește că toate competițiile de seniori să se joace pe teren.

Consultarea președintelui Răzvan Burleanu cu președinții de AJF a adus în discuție unele ipoteze, dar și unele certitudini. ”Acest lucru e sigur, nu vom mai juca barajul așa cum era stabilit, cu campioana Mehedințiului. Vor fi baraje în trei echipe, pe teren neutru, la început de august, cred că în data de 5 august ar cădea (n.r. miercuri). Până la 1 august, noi trebuie să trimitem campioana. Se va reface tragerea la sorți, cât mai repede posibil. Probabil FRF va posta un comunicat oficial după ce are loc și un Comitet de Urgență. Oricum, ni s-a spus că va mai fi o consultare cu noi, într-o săptămână, maximum două, pentru că încă nu se știe cum va fi starea de alertă”, ne-a declarat președintele AJF Timiș, Romeo Malac.

Astăzi la ora 14, Burleanu discută cu cluburile de Liga 2, iar la 17, are consultarea cu cluburile de Liga 3. Cluburile din acest eșalon încă nu au răspuns toate la chestionarul trimis de FRF, în care se propun cinci variante, precum anularea sezonului, înghetarea, finalizarea cu play-off și play-out cu punctajul actual sau înjumătățit, sau disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat. Varianta ar fi înghețarea, cu promovare, dar fără retrogradare. ”De la baraj, vor promova locurile întâit, dar și cele mai bune locuri 2, în funcție de punctaj. Depinde câte locuri vor fi, pentru că vor să treacă de la cinci serii de 16 echipe în L3 la cinci serii de 18. Dar asta e doar o discuție, nu s-a decis nimic, pentru că nu toate cluburile de Liga 3 au răspuns la acele chestionare”, a explicat Malac.

Altfel, în ceea ce privește campionatele de nivel județean, Timișul vrea să reia partidele. „Noi vrem să jucăm meciurile, să terminăm toate competițiile pe teren, și Liga a IV-a, și a V-a și a VI-a. Noi, de fapt, trei sferturi de AJF-uri din țară, vrem să jucăm. Sistemul îl vom putea alege noi. În Liga a IV-a mai avem de jucat 16 meciuri. Dacă am începe în iunie, cu jocuri miercuri-sâmbăta am putea termina, deoarece campioana trebuie să trimite la 1 august. Depinde, decizia e la Guvernul României, ei vor decide dacă vom putea relua”, spune Malac. Liga a V-a și a VI-a nu au apucat să-ți începă returul. Liga V-a începe chiar în sfârșitul de săptămână 14-15 martie, iar FRF a suspendat întrecerile la data de 12 martie, într-o zi de joi.

Timișul este poate cel mai fericit caz în ceea ce privește Cupa României, faza județeană. Ar mai fi de jucat doar finala, între Pobeda Dudeștii Vechi și Universitatea de Vest Timișoara. ”Noi suntem un caz fericit. Cred că suntem singurul județ care mai are de jucat doar finala, care era programată în 20 mai. Sunt unele județe care mai au de jucat 16 meciuri în Cupă. Normal, ne dorim să jucăm finala. Trebuie să vedem când am găsi o dată, având în vedere că ambele echipe sunt de Liga a IV-a. Despre Cupă nu ni s-a spus despre un termen când să comunicăm învingătoarea”, ne-a mai spus Romeo Malac. Finala Cupei României faza județeană s-ar juca pe ”Dan Păltinișanu”, în tradiția anilor anteriori.

AJF Timiș va programa fie un Comitet Executiv, fie unul de Urgență. FRF va avea, teoretic, un Comitet de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ