DISTRIBUIȚI

Marți, conducerea FRH a avut o consultare în sistem videoconferință cu cluburile din Liga Zimbrilor. SCM Poli este printre cele 11 cluburi din totalul de 14 care au cerut acum să se pună punct final în Liga Zimbrilor. Timișorenii au propus să se joace Final Four-ul Cupei României, indiferent de miza competiției. De luni, echipa va trece la antrenamentele video de grup.

Singurele cluburi care nu vor să se oprească acum Liga Zimbrilor sunt Potaissa Turda, Dobrogea Sud și Steaua București. Timișoara vrea să joace Final Four-ul Cupei României, unde e calificată și ar juca semifinala cu gazdele din Constanța. ”Noi am votat pentru încheierea sezonului, din cauza acestei pandemii. Am propus să se joace Final Four-ul Cupei României în locul Supercupei, înainte de începerea sezonului viitor. Ne dorim să jucăm, e un drept câștigat de noi. Rămâne de văzut dacă EHF va accepta să aștepte comunicarea câștigătoarei din Cupă, pentru loc în Cupa EHF, după 13 iulie. Cum viitorul sezon ar avea 16 echipe, cred că vom începe undeva în 20 august. De asemenea, am votat să nu se joace turneul de baraj dintre prima ligă și a doua”, ne-a declarat managerul lui Poli, Dan Dumitru.

FRH a solicitat cluburilor să și îți exprime un punct de vedere la reguli privitoare la viitorul sezon, cu privire la limitarea extra-comunitarilor și a impunerii unui număr minim de români pe foaia de joc, dar și la o idee pentru peste două sezoane, privind obligativitatea echipei a doua pentru formațiile de Liga Națională. ”Noi am votat pentru renunțarea la regula cu maximum trei extra-comunitari. Am votat pentru a avea minimum opt jucători pe foaie din lotul de 16. De asemenea, am votat împotriva faptului ca din sezonul 2021-2022 ca echipele de Liga Națională să aibă obligatoriu echipa a doua. Am votat așa deoarece în urmă cu un sezon, noi am propus ca echipele care nu au satelit să fie obligate să treacă jucători U23 și U21 români pe foaia de joc”, a explicat Dan Dumitru.

Handbaliștii de la Poli aveau și până acum un program de antrenamente fizice, dar fără să fie ceva simultan, cu ajutorul unei aplicații video. De luni, 18 mai, acest lucru se va modifica. „De luni, că se termină și starea de urgență, vom face antrenamente de grup, coordonate video. Le vom face până la sfârșitul lunii, pentru că e mult timp de când stau. După finalul lunii mai, vom vedea. Până acum, fiecare s-a pregătit după un program, dar separat”, a precizat Dumitru. Filip Marjanovic este plecat în Serbia. De asemenea, Gheorghe Irimescu este la București, iar Flavius Cîmpan, la Turda.

Pandemia generează și probleme economice, fie că vorbim de cluburi care folosesc bani publici sau privați. Dan Dumitru crede că e necesară o lege a sponsorizării. ”Cred că acum este nevoie de o lege a sponsorizării, pentru a determina firmele să mai dea bani la sport”, a mai precizat managerul secției de handbal a clubului SCM.

Consiliul de Administrație al FRH va lua o decizie privind competițiile luni, 18 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ